CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu, dün bir esnafla yaşadığı tartışmanın hükümete yakın medya organları tarafından 'tokat attı' diye servis edilmesine tepki gösterdi. İmamoğlu, "Ekrem Bey son zamanlarda çok sinirli, bir çocuğu tokatladı' diyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya da doktor tavsiyesinde bulundu. Binali Yıldırım'a istediği kanalda programa çıkmayı teklif eden İmamoğlu, Pelikancılar olarak anılan grup için de "O kuşun adını kirletiyorlar" dedi. 

Seçim çalışmalarını Zeytinburnu'nda sürdüren İmamoğlu, Çarşamba pazarını ziyaret etti. Vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaşan İmamoğlu, pazar çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Dün bir esnafla yaşadığı diyaloğun ardından İçişleri Bakanı Süleynan Soylu'nun 'Ekrem Bey son günlerde çok gergin. Az önce bir genci tokatladı' şeklinde açıklamalarına yanıt veren İmamoğlu şöyle konuştu:

"Bazı insanların görme bozukluğu olabilir. Kendisine bir hekim tavsiye ediyorum. Bizim öyle bir sıkıntımız yok. Toplumla herkesle diyalog kurma çabam var benim. Bazen insanların kalbini buz kaplar. Biz insanların kalbindeki buzu eritmeye geldik. Onları aldatan bir medyanın olduğunu biliyorum. Yanlış bilgiyi servis eden basın kuruluşlarının olduğunu biliyorum. Kesip, biçip sadece bir bölümüyle insanların iftiraya maruz kalma çabası içinde olan bilgi verme konusunda kirli bilgi aktaran kurumlar olduğunu biliyorum. Kirlenmemelerini istiyorum. Onlara yardımcı olmaya çalışıyorum. Çabam bu yönde. O genç kardeşime de onu yapmaya çalıştım ama o dinlemek istemedi. Tam da bu işte. Kapalı bir toplum oluşması. Tek yönlü bilgi edinmesi. Çünkü kirli bilgi. Bu işi bu şekilde yapan kurumları Allah'a havale ediyorum. Otursun baksınlar, ne dedi ne demedi. Bu sözler neye sebep olabilir. Bunu böyle le yalan, yanlış şekliyle aktarırsak insanlara nasıl zarar verebiliriz. Biz, insanlar birbirini sevsin istiyoruz. Her insan birbirini sever mi? Sever ya, ne olacak? Bizim kurduğumuz ilişki, vatandaş-idareci ilişkisi. Bir anne-baba ilişkisi değil. Sevsin, saysın zor mu? Ama doğru bilgilerle donatılsın. Benim yaptığım bu ilişkiyi sağlamaktı. Başarılı olmak isterdim. Keşke o kardeşim açık olsa, başarılı olmak isterdim. Umarım sağ duyulu bir şekilde kalbindeki buzları eritir. Benim çabam hep bu yönde olacak. Kimse beni bu yoldan alıkoyamaz. Ben hayatımda hiç kavga etmedim, dayak da yemedim. Birileri o işleri bilebilir ama ben yumruk falan bilmem."