MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Meclis grup toplantısında konuştu. Devlet Bahçeli konuşmasında, "Cumhurbaşkanlığına hakaret" suçlamasıyla tutuklanan gazeteci Sedef Kabaş'ı hedef aldı. Bahçeli, "Cumhurbaşkanına hakaret etmek ifade ve düşünce özgürlüğü sayılamaz. Terbiyesizliktir" dedi.

Gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Bahçeli, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu "balıkçı" tartışması üzerine hedef aldı. Bahçeli, Abdulhamit Gül'ün istifasının arkasında "MOBESE tepkisi" olduğu iddiaların üzerine ise “Abdulhamit Gül’ün bakanlıktan af istemesini MOBESE kayıtlarının ortaya çıkmasına bağlayan CHP zihniyetinin itibar suikastleri asla tutmayacaktır" ifadelerini kullandı.

İSTANBUL GÜNDEMİ

İmamoğlu’na yüklenen Bahçeli, "Balığa tuz dökmüştür de yollara tuz dökecek yönetim becerisini gösterememiştir" dedi. Bahçeli "İBB Başkanı görevden affını talep etmelidir" ifadelerini kullandı. Bahçeli devamında, “Kuzeyden gelen yağış karayollarını vurmuş İstanbul'a metrekareye 60 kilogram kar yağmıştır. Sorumsuz bir kağıttan kaplana İstanbullular mahkûm değildir. Çürük tahtanın çivi tutmayacağı belli olmuştur. İstanbul sersefil hale düşmüştür. İstanbullu yolda kalmış, belediye başkanı kar küreme aracıyla balıkçıya gidiyor ve vicdanı sızlamıyor. 'Büyükelçiyle yemek, karla mücadele kadar önemli' diyecek kadar şirazesi kaymıştır. Bir büyükelçiyi 16 milyon İstanbulludan fazla önemseyen bir kişiye Türk İslam medeniyetinin merkezi olan bu kent nasıl teslim edilecektir?” dedi.

KABAŞ VE  AKSU'YU HEDEF ALDI

Bahçeli, Sezen Aksu'yu ve gazeteci Sedef Kabaş’ı da hedef aldı. Bahçeli, "İfade ve düşünce hürriyeti, vandalların ikmal deposu değildir. Demokrasi ihanetin kılıfı olamaz. Devletin varlığını sürdürmek için attığı her adım meşrudur. Hiçbir ülke mensuplarına hürriyetlerini sınırsızca kullanma imkânı vermemiştir. İnsanların birbirine göstereceği anlayış, demokrasinin gereğidir. Büyükbaş hayvan benzetmesi yapmak fikir özgürlüğü sayılamaz. Bu suçtur. Hz. Adem ile Hz. Hava'ya söylenen sözler sıradan bir söz olarak değerlendirilemez” dedi.

Trabzon'da Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan'ın mitingine katılan bir çocuğun CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik “hain” ifadesi kullanmasına dair de Bahçeli, "Bu yavrumuzu bu noktaya getiren nedir? Böylesi bir tercihe zorlayan ve bunu da telaffuz ettiren gelişmeler nelerdir?" sözlerini sarf etti.

ÜÇÜNCÜ İTTİFAK

Üçüncü ittifak tartışmaları üzerinden HDP ve CHP’ye yüklenen Bahçeli, “Oturacakları masaya nasıl oturacaklarını belirleyememişler. Üçüncü bir ittifak projesiyle HDP’yi bagaja koymayı düşünen zillet ittifakının Türkiye’ye katacağı, Türk milletine kazandıracağı hiçbir şey yoktur” dedi.

KIRMIZI ÇİZGİ

“Etnik kimliklerin kaşınması, kaçınılmaz olarak kimlik taleplerini doğuracak, hepimizin adı olan Türk milleti tanımına itirazlar çoğalacaktır” diyen Bahçeli, “Etnik kimliklerin kaşınması doğru değildir. Ancak tahrikkar süreç devam ederse bu milli birliğimizi tahrip eder. Kılıçdaroğlu'nun siyaseti buna yöneliktir. Partimiz etnik ve mezhepçiliği değil tek bayrak, tek devlet, tek dil ve tek millet demektedir. Bunlar bizim kırmızı çizgilerimizdir. Varsa bu değerleri çiğnemeye kalkan ayaklarını denk alsınlar” sözleriyle tehditlerde bulundu.(Ankara/MA)