CHP lideri Özgür Özel, Afyonkarahisar’da “Millet İradesine Sahip Çıkıyor” mitinginde konuştu. Afyonlular sık sık, “Tayyip istifa, hükümet istifa” sloganları attı.

Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın halk yerine Trump’tan meşruiyet dilendiğini söyleyerek, “AK Parti’nin kalesi olan yerde meydan inliyor; ‘Erdoğan istifa’ diye. Ne oldu? Meşruiyet uçtu gitti. Meşruiyet bu meydanda olacakken Trump’ta arandı. Hadi bakalım Erdoğan, kurtarsın seni Trump da göreyim Afyonluların elinden.” dedi.

İCAZETİ MİLLETTE DEĞİL AMERİKALILARDA ARIYOR

Özel miting konuşmasında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Amerika’da Başkan Donald Trump karşısında düştüğü duruma tepki gösterdi. Özel şöyle konuştu:

“Birileri meydanlardan kaçarken, birileri kalabalıklardan korkarken, birileri ‘aman aman sıcak salonlarda, serin salonlarda oturayım, buradan siyaset yapayım, gücü, icazeti millette değil Amerikalarda arayım’ derken buraya ‘milli iradeyi, milletin gücünü göstermeye, patron benim, ben seçerim, kim dersem o yönetir. Çünkü ben milli iradeyim’ diyenler gelmiş. Hoş geldiniz, şeref verdiniz.

AFYON’DA 15 KEZ KAYBETTİK KÜSMEDİK

1950’den beri Afyon’da belediye seçimleri yapılıyor. Tam 15 kez sandık başında şehrin kime emanet edileceğine Afyonlular karar verdi. 15 kez kazanamadık biz. 15 kez kaybettik ama dönüp de Afyon’a küsmedik. ‘Sen doğrusunu bilmiyorsun, doğrusunu bilmiyorsun’ demedik.

Sabrettik, çalıştık, hatayı kendimizde aradık, doğru adayı bulduk. Afyon’un önüne koyduk, seçimleri kazandık. İşte genel başkanı olduğumda grup başkan vekilim olan mecliste 4 dönem 8 yıl aralıksız birlikte görev yaptığımız, iyi günde kötü günde yan yana durduğumuz, birbirimize sahip çıktığımız, partimize, ülkemize sahip çıktığımız, benim kardeşim sizin evladınız Burcu Köksal.

Bu millet bu kadar yokluk, bu kadar sıkıntı çekerken kendi müteahhitlerine bu paraları peşkeş çekenlere yazıklar olsun. Afyon bunu unutmaz.

Ey Erdoğan altına sandalye sürmekle, altından sandalye çekmekle, olur olmaz övgüler dizmekle, karşısına dizdiği bu memleketin bakanlarına çocuk muamelesi yapmakla, çok akıllıymış bunlar demekle olmuyor.

ERDOĞAN KENDİ ÇIKARLARI İÇİN MİLLETİ HİÇE SAYIYOR

İsrail’le güya kayıkçı kavgası yapıyorlar haşhaş tohumunu İsrail’den getiriyorlar ve İsrail meşeli tohumlarla üretimi bitirme noktasına getirdiler. Patates 10 liraya maliyeti var. 5 liraya tarlada alıyorlar. Patates üreticisini perişan ettiler. Ama markette 25 liraya atıyorlar. Tarlada 5 markette 25 maliyeti 10 lira ve patates üreticisi de perişan olmuş durumda.

Bunun için bu cennet şehri bu tarih şehrini bu üretimin topraklarından bereket fışkıran insanının alın terinde bereket olan namusuyla kazanan namusuyla harcayan bu şehri perişan edenleri ilk seçimde gönderecek Afyon.

Değerli Afyonlular sizin sorunlarınızı çözmeyenler Türkiye’de de bir kara düzen tutturdular gidiyor. AK Parti’nin kara düzeni hakim oldu memlekette. Bu düzende Erdoğan’ın çıkarları sizin çıkarınızla çatışıyor. Erdoğan kendi çıkarları için milletin huzurunu da refahını da hiçe sayıyor.

Öyle bir noktadayız ki artık bundan kötüsü olur mu dediğimiz günü ertesi gün arar hale geliyoruz. Bu milletin refahını, bu milletin huzurunu feda ediyorlar. Bugün 1 gram altın 5 bin lirayı geçti. AK Parti geldiğinde bundan 23 yıl önce en düşük emekli maaşı 8 çeyrek altın alıyordu. Bugün en düşük emekli maaşı 2 çeyrek altın alıyor.

VATAN EVLATLARININ DEVRİ BAŞLAYACAK

Emeklinin partisi CHP’dir. Asgari ücretlinin partisi CHP’dir. Öğrencilerin, çiftçilerin partisi CHP’dir. CHP Türkiye’nin birinci partisidir. Bu yüzden CHP meseleye şöyle bakıyor; bizim önceliğimiz meydandır. AKP kendi çıkarları için halkın refahını yok sayıyor.

Size kaynak yok diyenler yalan atıyor. Erdoğan’ın önceliği başkaları. O, 19 Mart darbe sürecinde sizin bizim rezervimizi sadece zenginlere paralarını alıp gidenlere borsadan çıkanlara döviz yaptıranlara yabancı yatırımcılara harcadı ve sen dönüp isteyince yok diyor. Bakın o gün harcadığı para 160 milyar dolar. O günden bugüne. Avrupa’da son 10 yılda asgari ücretin en az arttığı ülkedeyiz.

Sandık gelecek. Oylar sandığa girecek. Bir devir kapanacak. Yeni bir devir başlayacak. Bakan evlatlarının devri bitecek. Vatan evlatlarının devri başlayacak.

HER ŞEYİ VERDİ, ABD’DEN ELLERİ BOŞ DÖNDÜ

Vatan evlatlarının Erdoğan’ın kendisine çalıştığı yetmedi. Zenginlere çalıştığı yetmedi. Şimdi elde avuçta kalanla Trump’a çalışıyor. Gitti Trump’ın kapısını aşındırdı. Oralardan meşruiyet arıyor. Emekliye para yokken asgari ücretliye para yokken don vurmuş çiftçinin hasarı karşılanmazken Amerika’ya giderken hediye paketi yaptırmış.

Hediye paketinin içinde yok yok. 225 tane Boeing uçak sıvılaştırılmış gaz yetmiyor. Bademden pirince cevizden Amerikan otomobiline Amerikan viskisine makyaj malzemesine kadar tamamının gümrük vergilerini sıfırladı. Yani senin ürettiğinde vergi var. Pahallılık alıyor. Amerika’dan gelen ucuz kalıyor. Kapış kapış gidiyor.

Özel'den 'Öcalan' sorusuna yanıt: Komisyon tartışır
Özel'den 'Öcalan' sorusuna yanıt: Komisyon tartışır
İçeriği Görüntüle

Türk çiftçisine Türk üretimine atılan en büyük kazık. Gitti kendi ülkesinden her şeyi verdi ama kendisi elleri boş döndü. Ne aldın hiçbir cevap yok. Meşruiyet almış. Milletin gözünden düşmüş meşruiyeti Amerika’da aramış Trump’ın kendisini övmesiyle güya meşruiyet kazanmış.

MELİH GÖKÇEK’E SERT SÖZLER

Özgür Özel, eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melik Gökçek ve oğlu Osman Gökçek’e de sert sözlerle yüklendi: “Bozuk tohumun babasının 97 yolsuzluk dosyası var. Kapağını açıp bakan yok. Sonra Mansur Başkan gibi namus timsaline laf atıyor. 8 saat önceden operasyonu duyuruyor.

Demek ki bu operasyon tamamen siyasi. Şimdi bozuk tohumun babasının kanalından ikinci dalga haberi yapıyorlar. Adalet bunlara kaldıysa memleket yandı demektir.”