İsrail ordusu, İran'ın İsrail'e çok sayıda insansız hava aracı (İHA) yolladığını duyurdu. Açıklamada, İran'ın İHA salvosunun İsrail'e ulaşmasının saatler süreceği ve tehdit altındaki noktalarda sirenlerin çalacağı belirtildi.

Hollanda parlamentosundan Türkiye kararı Hollanda parlamentosundan Türkiye kararı

İsrail devlet televizyonu KANN, İran'ın İsrail'e İHA saldırısı başlattığını belirtti. 

'SÜLEYMANİYE ÜZERİNDE İHA'LAR GÖRÜLDÜ'

Reuters ajansına konuşan üç güvenlik kaynağı ise Federe Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nin Süleymaniye bölgesi üzerinde, İran yönünden gelen bir dizi İHA'nın görüldüğünü söyledi.

Amerikan haber sitesi Axios'un muhabiri olan İsrailli gazeteci Barak Ravid, İran'ın İsrail'e onlarca insansız hava aracı yolladığını yazdı, haberi İsrailli yetkililer ile dört ABD'li yetkiliye dayandırdı.

İsrail televizyonu Kanal 12 de İran'ın yolladığı onlarca silahlı insansız hava aracının yolda olduğunu, İHA'ların İsrail'e ulaşmasının saatler alacağını duyurdu.

İRAN DEVRİM MUHAFIZLARI

Devrim Muhafızlarının yayınladığı bildiride şu ifadeler yer alıyor:

"Siyonist rejimin İran İslam Cumhuriyeti'nin Şam büyükelçiliğine saldırısı ve bazı komutanlarımız ve askeri danışmanlarımızın şehadeti başta olmak üzere Siyonist İsrail rejiminin durmak bilmeyen cinayetlerine yanıt olarak işgal altındaki Filistin topraklarında belli noktaları onlarca füze ve SİHA ile hedef aldık."

BEYAZ SARAY'DAN AÇIKLAMA

Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada, İran’ın İsrail’e hava saldırısı başlattığı belirtilerek, “İsrail'in güvenliğine desteğimiz tam. ABD, İran'dan gelen tehditlere karşı (İsrail'in) savunmasını destekleyecek” denildi.