Halkların Demokratik Partisi (HDP)  il, ilçe örgütleri, milletvekilleri, Parti Meclisi (PM) üyeleri, Merkez Yürütme Kurulu (MYK)  üyeleri, Kadın ve Gençlik Meclisi üyeleri ve parti çalışanlarının dahil olduğu online bir bayramlaşma programı düzenledi. HDP yöneticilerinin ailece dahil olduğu online bayramlaşmada renkli görüntüler ortaya çıktı. Online bayramlaşma programına yaklaşık 500 kişi katıldı. Buluşmaya sürgündeki kimi HDP’liler de dahil oldu.

Sürgünde olan yerine kayyım atanan Van Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Bedia Özgökçe Ertan, kutlamanın kendilerine güç verdiğini belirterek, mücadele eden herkesin bayramını kutladı. Ertan ve partililerin bayramlaşması sırasında duygulu anlar yaşandı. HDP’li yöneticilerin aileleriyle bayramlaşma görüntüleri ile çocukların sesleri online buluşmaya renk kattı. 

HDP Örgütleme Komisyonu Eşsözcüsü Alican Önlü, bütün imkansızlıklara rağmen parti yöneticilerinin aileleriyle birlikte online bayramlaşmaya dahil olmasının güzel bir görüntü oluşturduğunu belirtti. 

Katılan il ve ilçe yöneticileri barış, demokrasi, özgürlük taleplerinin hayata geçtiği bayramlar yaşanmasını dilerken, HDP Eş Genel Başkanları da kısa birer konuşma yaptı.

'BUNDAN SONRAKİ BAYRAMLAR BİRBİRİMİZE SARILACAĞIMIZ BAYRAMLAR OLUR'

İlk olarak konuşan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, online görüşmenin kendisini çok duygulandırdığını ifade ederek, "Partimizin genel yapısı var burada. Parti meclisimiz, kadın meclisimiz, gençlik meclisimiz, MYK’mız, parlamento grubumuz, belediye eşbaşkanlarımız, sürgünde olan arkadaşlarımız, il ve ilçe yöneticilerimiz, danışman arkadaşlarımız yani partimizi ayakta tutan kadrolar burada. Ne güzel ne mutlu bize. Hepinizin bayramını kutluyorum, hayatını yitiren arkadaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Rehin tutulan binlerce arkadaşımıza, başta seçilmiş olan ve rehin olarak tutulan yoldaşlarımıza buradan kucak dolusu selam ve sevgilerimizi gönderiyorum. Umut ediyor ve diliyorum ki bundan sonraki bayramlar hepimizin birbirimize sarılacağı bayramlar olur" dedi. 

'HALKIMIZLA BİRLİKTE OLMAYA DEVAM EDİYORUZ'

Bu bayramı hüzün içerisinde geçirdiklerini belirten Buldan, pandemi koşullarında insanların sevdiklerine kavuşamadığı bir bayram yaşanıldığını kaydetti. Buldan, "Bu sadece bizim değil bütün dünyanın başına gelen felaketlerden biridir. Bu felaket de yönetilemez bir durumda olduğunu, özellikle iktidar partilerinin kendi ülkelerindeki yönetememe anlayışlarından dolayı zor geçtiğini belirtmek isterim. Bu ülkelerden biri de elbette bizim ülkemiz. Türkiye’de AKP ve MHP iktidarının yönetememesinden kaynaklanan zor koşullarda bayramı karşıladığımızı belirtmek isterim. Her şart ve koşulda halkımızla birlikte olmaya devam ediyoruz. Bizler bugün telefonlarla halkımızla mesajlaşıyoruz, bayramlarını kutluyoruz. Bu geleneği sürdürüyoruz. Pandemi koşullarında sağlık sorunları yaşayan, ilan bekleyen hasta olan binlerce insanımız var, onlara acil şifalar diliyoruz. Bu pandemi koşullarının bir an önce düzelmesini ve pandeminin hepimizin evini yurdunu terk etmesini canı gönülden diliyoruz" dedi.

'ÖZGÜR BİR YAŞAMI İNŞA ETMEK HEPİMİZİN SORUMLULUĞU'

Dünya genelinde çok zorlukların yaşandığını ve bugün yaşanan zorluklardan birinin de Ortadoğu'da yaşandığını belirten Buldan, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarını hatırlatarak, "Türkiye’nin Güneye yönelik saldırılarıyla siviller hayatını kaybetti. Binlerce insanın vatanlarını terk ettiği ve kanının aktığı bir süreçte bu bayramı karşılıyoruz. Bundan sonraki bayramların çatışmasız, savaşsız ve barış içinde kutlandığı kardeşçe ve özgürce bir yaşamı inşa etmek hepimizin sorumluluğudur. En azından bundan sonra barış içerisinde bayramları kutlamayı temenni ediyoruz. Savaşsız ve sömürüsüz bir dünya, kardeşçe bir geleceği yaratacağımız bir ülke yaratmak için bu mücadeleyi yükseltmenin koşullarını yaratmamız gerekiyor" ifadelerinde bulundu. 

'EN GÜÇLÜ OLDUĞUMUZ DÖNEMİ YAŞIYORUZ'

Buldan son olarak şunları belirtti: "Bugünkü bu manzara hepimizin zihninde beyninde güzel bir yer edindi. Hiç kimsenin kaygılanmasına gerek yok. En güçlü olduğumuz dönemi yaşıyoruz. Türkiye halklarına en fazla umut veren partiyiz. Ötekileştirilen kadınların, gençlerin ve ezilenlerin umudunu gerçekleştiren bir partiyiz. Türkiye’nin neresinde olursa olsun, Karadeniz'den Kürdistan’a kadar nerede bir haksızlık, hukuksuzluk varsa ben inanıyorum bugün burada her arkadaşımız o haksızlığın ve hukuksuzluğun karşısındadır. İşte bizi büyüten, bize güç veren moral veren budur. Halkımızın yaşadığı en ufak haksızlık, hukuksuzluk karşısında onların yanında olmak en büyük bayramdır bizlere. Halkımızın yanında olmaya devam edeceğiz. Görüntülerde çocuklar da var, çocukların gözlerinden öpüyorum. Bayramları gerçek anlamında kutladığımız günlerin özlemini iletiyorum. Hepinize kucak dolusu selam ve sevgilerimi gönderiyorum."

Ardından söz alan Eş Genel başkanı Mithat Sancar ise, kucaklaşmaya hasret kaldıklarını söyledi. Büyük bir mücadele içerisinde olduklarını belirten Mithat, bayramı bayram gibi kutlamayı hak ettiklerini kaydetti.