Yerel seçimlere hür ve müstakil girme kararı almasıyla tepki çeken ve sandıktan büyük bir yenilgiyle çıkan İYİ Parti’de beklenen olağanüstü kurultay dün gerçekleşti. Meral Akşener’in aday olmadığı kurultayda partinin yeni genel başkanı Müsavat Dervişoğlu seçildi. Kulislerde Müsavat Dervişoğlu’nun Akşener’in destek verdiği bir isim olduğu iddia ediliyordu.

SİYASİLERDEN TEBRİK MESAJI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İYİ Parti’nin 5. Olağanüstü Kurultayı’nda genel başkan olarak seçilen Müsavat Dervişoğlu’nu telefonla arayarak tebriklerini iletti.

Tiryaki: Kayyımlar binlerce kişiyi usulsüz bir şekilde işe almış Tiryaki: Kayyımlar binlerce kişiyi usulsüz bir şekilde işe almış

CHP lideri Özgür Özel de “Hayırlı olsun. Bir siyasi partide parti içi demokratik bir yarış hem o partiye hem ülkenin demokrasisine katkı sağlar. Çok kıymetli adaylar yarıştı. Biz dikkatle takip ettik. Müsavat Dervişoğlu benim birlikte grup başkan vekilliği yaptığım, İYİ Parti’de çok emeği olan çok kıymetli bir isimdir. Bundan sonra İYİ Parti Müsavat Bey’le birlikte yol yürüyeceğine göre kendisine hayırlısı olsun diyoruz. En kısa zamanda kendisini tebrik etmek için gideceğim. İYİ Parti, iyi insanlardan oluşan bir partidir. Son seçimlerde de çok sayıda iyi insan Türkiye ittifakıyla birlikte olarak adalet ve kalkınma partisiyle MHP’den oluşan Cumhur İttifakı’na geçit vermedi. Bu iyi insanların partisi yeni bir yol çiziyor kendisine. Müsavat beye hayırlı olsun” dedi.

Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu’nu sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla tebrik etti. Davutoğlu, “İyi Parti’nin 5. Olağanüstü Kurultayı’nda Genel Başkanlığa seçilen Sayın Müsavat Dervişoğlu’nu tebrik ediyorum. İyi Parti ailesine ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

DEVA Partisi lideri Ali Babacan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “İYİ Parti’nin 5. Olağanüstü Büyük Kurultayı’nda genel başkanlığa seçilen Sayın Müsavat Dervişoğlu’nu tebrik ediyorum” dedi.

DERVİŞOĞLU: AKŞENER’DEN ALDIĞIMIZ BAYRAĞI İKTİDARA TAŞIYACAĞIZ

Müsavat Dervişoğlu seçilmesinin ardından yaptığı açıklamada, “Bugün, iyi ve cesurlar hareketinin siyasi ahlakı, feraseti ve demokrasi anlayışı için iftiharla anacağımız bir kongre gerçekleştirdik. 5. Olağanüstü Kongremizde beni genel başkanlık görevine layık gören İYİ Parti ailemizin her bir ferdine minnettarım… Partimizin güçlü yarınları için kardeşlik ruhuyla kongre sürecini yürüttüğümüz dava arkadaşlarım; Sayın Koray Aydın’a ve Sayın Mehmet Tolga Akalın’a yürekten teşekkür ediyorum. Kurucu Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener’den devraldığımız bayrağı hep birlikte iktidar yoluna taşıyacağız. Sen iste talih değişsin! Sen iste tarih değişsin!” ifadelerini kullandı.