Ankara’nın Keçiören ilçesinde 3 Haziran 2020 tarihinde evinde ölü olarak bulunan Aleyna Çakır olarak tanınan Sema Esen’in (21) ölümünün baş şüphelisi olan Ümitcan Uygun, Esra Hankulu'nun (25) ölümüyle ilgili gözaltına alındı. İhbar üzerine Mamak'ın Akdere Mahallesi'ndeki eve giden polis, Hankulu'nun cenazesiyle karşılaştı. Yapılan incelemede ise kadının yaşamını yitirdiği belirledi. 

Tanık ifadelerinde Hankulu'nun en son Ümitcan Uygun ile görüştüğü öğrenildi. Uygun'un yanından ayrıldığı Hankulu'nun yanında cep telefonu da bulunmadığı ortaya çıktı. Hankulu'nun cenazesi otopsi için Adli Tıp Kurumu'na kaldırılırken, gözaltına alınan Ümitcan Uygun'un emniyetteki işlemlerinin devam ettiği belirtildi. 

ALEYNA ÇAKIR CİNAYETİ 

Aleyna Çakır'ın ölümüyle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan Uygun, gözaltına alındıktan sonra serbest bırakıldı. Çakır'a şiddet uyguladığı anlara ait görüntülerin sosyal medyada yer almasının ardından ifadesi alınıp serbest bırakılan Uygun, daha sonra uyuşturucu madde kullanmaktan 10 Ocak'ta gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen Uygun, "uyuşturucu ve uyarıcı madde kullanmak ve kullanılmasını alenen özendirmek" suçundan tutuklandı. Çakır'ın ölümüyle ilgili devam eden davada baş şüpheli olarak yargılanan Uygun, avukatının itirazı üzerine 17 Temmuz'da tahliye edildi.