Diyarbakır’ın Sur ilçesinde 2015 yılında ilan edilen sokağa çıkma yasağı sonrası yerle bir edilen 6 mahalleden biri olan Hasırlı'da, yapımı tamamlanan 52 dükkanın kiralanması için Sezai Karakoç Kültür ve Kongre Merkezi'nde açık arttırma yapılıyor. Toplu Konut İdaresi'nin (TOKİ) iştirakçisi olan Emlak Yönetim Hizmetleri ve Ticari A.Ş. tarafından basına kapılı devam eden açık arttırmaya, sadece daha önce davetiye gönderilen "Diyarbakır’ın değerlerine değer katan" sermayedarlar katılıyor. 

HAK SAHİBİ İÇERİYE ALINMADI

Söz konusu iş yerlerinin yapıldığı alanda daha önce iş yerleri bulunan kişiler ise, ihalenin yapıldığı salona alınmadı. Hak sahiplerinden Veysi Ersek, açık arttırmanın yapıldığı salona girmek istedi. Ancak polisler tarafından engellendi. Duruma tepki gösteren Ersek, çocukluğundan beri yaşadığı mahallede yıkılan dükkanının yerine istedi. Ersek, "Evraklarım olmadığı için beni ihaleye almadılar. Valiye dün dilekçe verdim. Sonuçlanmadı diye bugün beni ihaleye almadılar” dedi. 

‘İŞYERİMİ İSTİYORUM’

Kendisi gibi birçok kişinin mağdur edildiğine dikkati çeken Ersek, "Zenginleri ihaleye koymuşlar. Zenginlere verecekler. Ben de sonuna kadar mücadele edeceğim. Dükkanımı da almayana kadar bırakmayacağım. Kimseyi de orada bırakmam. Hiçbir zengini orada barındırmam. Hepsine de söylüyorum” tepkisinde bulundu. Dükkanı karşılığında kendisine 2015’te 40 bin TL verilmek istendiğini ancak teklifi reddettiğini aktaran Ersek, "Sur'daki arsamın üzerine ev yapılmadığını söylediler. Mecbur olduğum için de TOKİ’den ev aldım. Ben işyerimi istiyorum. Şuanda kiraya 25 bin TL teminat, 9 bin TL de aylık kira veriyorlar. Dükkan için bir şey vermediler. Sadece evim yerine TOKİ’yi kabul ettim" diye konuştu.