Urfa’nın Siverek ilçesine bağlı Karakeçi kırsalındaki Taşlı Mahallesi’nde akraba olduğu öğrenilen iki grup arasında sözlü tartışma yaşandı. Sebebi öğrenilemeyen tartışma kısa sürede silah, taş ve sopaların kullanıldığı kavgaya dönüştü. Kavgada Mahmut B., Mustafa B., Ferman B., olay yerinde yaşamını yitirdi, Eyyüp B., Behçet B., Mehmet Ali B., Garip B., ve ismi öğrenilmeyen bir de kişi yaralandı. 

Çevredekilerin ihbarı üzerine olay gelen sağlık ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından yaralılar Siverek Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

Bölgeye çok sayıda jandarma sevk edilirken olayla ilgili soruşturma başlatıldı. 

TABİP ODASI:‘KABUL ETMİYORUZ’

Siverek’te meydana gelen silahlı kavga sonrasında 3 kişinin yaşamını yitirmesine ilişkin açıklama yapan Urfa Tabip Odası, “Şehrimizde insanların bu kadar kolay ölmesini kabul etmiyoruz” dedi. Açıklamada “Şiddetin günden güne artmasının temel sebeplerinden biri bireysel silahlanmadır” denildi. 

Açıklamanın devamında şunlar yer aldı: “Toplum olarak bireysel silahlanmanın acı sonuçlarını yaşıyoruz. Silahlanmanın arttığı oranda maalesef silah kullanımı da artmaktadır. Covid-19 ile mücadelede bir tek kişiyi kurtarabilmek için durmadan çabalarken, şehrimizde insanların bu kadar kolay ölmesini kabul etmiyoruz. Bireysel silahlanmaya karşı tüm yetkilileri sorumluluğunu yerine getirmeye davet ediyoruz.”(Urfa/MA)