Urfa'nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınlarının saldırısı sonucu eşi ve iki oğlunu yitiren Emine Şenyaşar ile saldırılardan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar’ın, Urfa Adliyesi önünde 9 Mart'ta başlattığı Adalet Nöbeti 259'uncu gününde devam ediyor. Suruç ilçesinden gelen aile, "Şenyaşar Ailesi Adalet Köşesi" olarak adlandırılan yerde nöbetini sürdürüyor. 

9 AY GEÇTİ

Ferit Şenyaşar, Suruç Devlet Hastanesi'nde bir katliam yapıldığı belirtti. Şenyaşar, "Türkiye bir hukuk devletiyse gereğini yapması için adliye önünde bir mücadele başlattık. Aradan 9 ay geçmesine rağmen dava ile ilgili bir gelişme yok. Savcılar suç işliyor, suça ortak oluyor. Her adliyeye girdiğimizde başsavcı dahi bizden kaçıyor, görüşmüyorlar" dedi.

‘HELALLEŞME URFA ADLİYESİ'NDE BAŞLAMALI'

Şenyaşar konuşmasına şöyle sürdürdü: "Türkiye'de demokrasiden, helalleşmeden, hukuktan bahseden kim varsa ilk çağrısını Urfa Adliyesi önünde yapacaktır. İlk helalleşme Urfa Adalet Sarayı'nda başlayacak. Bu anne 9 aydır adliye önünde, tek talebi hukuk devletinin gereğini yapmasıdır" dedi. 

'MA MUHABİRİNİN SESİ OLACAĞIZ'

Adliye önünde devam eden mücadelelerinden kendilerini uzaklaştırmak için savcılık ve emniyetin denemedik yöntem bırakmadığını belirten Şenyaşar, son olarak şunları söyledi: "Haberimizi yapan Mezopotamya Ajansı'ndan (MA) muhabir Emrullah Acar gözaltına alınmış. Emrullah Acar'ın tek suçu haber yapmaktır. Hiçbir suçu yoktur. Adliye önünde mücadelemize başlarken 2 talebimiz vardı. Birinci talebimiz tutuklu bulunan kardeşimin serbest bırakılması, ikinci talebimiz hastanede yapılan katliamın faillerinin yargılanması. Biz bu talebimize üçüncü bir talep ekliyoruz; adliye önünde mücadelemiz sürerken Emrullah Acar da serbest bırakılana kadar sesini duyurmaya çalışacağız" dedi.