Çocuklarının dağa gönderildiğini iddia ederek Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır il binası önünde bekletilen grubun şikayeti üzerine gözaltına alınan Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Silvan ilçe yöneticisi İhsan Çapan, serbest bırakıldı. 

Önceki gün, il binasından çıkışı sırasında yüzünde maske olmasına rağmen, grup içinden birkaç kişinin “bize tükürdü” iddiası üzerine önce gruptan Celil Begdaş ve Süleyman Aydın’ın saldırısına uğrayan, ardından polis tarafından il binası önünden uzaklaştırılan Çapan, dün ifadeye çağrıldı. İfade vermek için Silvan İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne giden Çapan, gözaltına alındı. 

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü’ne getirilen Çapan, bir günlük gözaltı süreci sonrası savcılığa çıkarıldı. Savcılığa ifade veren Çapan, “örgüt propagandası” yaptığı suçlamasıyla yurt dışı yasağı konularak adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 

Çapan, HDP önünde bekletilen 3 kadının hakkında şikayetçi olduğunu ancak 3 ifade arasında çelişki olduğunu belirtti. Çapan, “Asıl saldırıya uğrayan bendim. Adli bir olay olmasına rağmen gözaltına alınca ‘teröre’ bağladılar. 3 kadın hakkımda onlara tükürdüğüm gerekçesi ile şikayetçi olmuş. Oysa kamera görüntüleri var, onlar bana saldırıyorlar” dedi. 

BİR BİRİNİ TUTMAYAN İFADELER 

Şikayetçi olan 3 kadının ifadelerindeki çelişkilerden söz eden Çapan, “kadınlardan biri ‘Ben tükürdüğünü görmedim’ demiş, diğer kadın ‘Binaya girerken tükürdü’ derken, üçüncü kadın ise ‘Binadan çıkarken tükürdü’ demiş. Ben kapıya çıkınca bir kargaşa oldu. Ne olduğunu anlamadım. Ben kimseye tükürmedim” diye belirtti. (Diyarbakır/MA)