Diyarbakır’ın Bağlar ilçesine bağlı Bağcılar Mahallesi'nde bulunan Göletli Park’ta faaliyet gösteren kafelere dün gece polis baskın düzenledi. Okey oynandığı iddiasıyla düzenlenen baskın sırasında  oyun oynayanlara ceza kesmek isteyen polis ile kafe sahipleri arasında tartışma yaşandı. 

Bu sırada polis, kafede oturanlara ve iş yeri çalışanlarına karşı biber gazı kullandı. Kafade bulunanlara fiziki saldırıda bulunan polis, birçok kişiyi yaka paça gözaltına almak istedi. İnsanların gözaltılara direnmesi üzerine polis havaya ateş açtı. Silahların patlamasıyla korku dolu anlar yaşanırken polis, yurttaşları joplarla darp etmeye devam etti. 

YAŞLI KADIN YERDE SÜRÜKLENDİ

Olay esnasında çekilen görüntülerde yurttaşların “devlet terörü” bağrışları dikkati çekiyor. Olaylarda ismi öğrenilemeyen 60 yaşındaki bir kadın yerlerde sürüklenirken 17 yaşlarında Azad adında kafe çalışanı çocuk ise feci şekilde darp edildi. Çocuğun kalp ve solunum hastası olduğu öğrenildi. Olayların yatışmasından sonra polis işyeri sahiplerine ve oyun oynayanlara para cezası kesti.