Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, illere göre haftalık vaka oranlarını açıkladı. 100.000 nüfusa karşılık gelen bir haftalık toplam vaka sayısında aşılamada geri kalan illerdeki oranlar dikkat çekti. Tabloya göre, aşılamada geride olan iller, vaka sayısında en yüksek oranlara sahip. 

AŞI UYARISI

Tabloyu sosyal medya hesabından paylaşan Koca, "İllerimizde 100.000 nüfusa karşılık gelen bir haftalık toplam vaka sayısını gösteren insidans haritasının güncel halini ekte görebilirsiniz. Salgını kontrol altında tutma gücümüzü zora sokmayalım. Aşı olup tedbirlere uymak zorundayız" ifadelerini kullandı.

EN ÇOK VAKA GÖRÜLEN İLLER

İllerin haftalık vaka sayılarını da paylaşan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ''Vaka sayılarındaki artış ve aşılanma oranları arasında ilişki var. Aşı olup tedbirlere uyun'' çağrısında bulunarak, 100 bin nüfusta Coronavirus (Covid-19) vaka görünme oranı en çok artan illeri açıkladı. 

Coronavirus vaka görünme oranı en çok artan iller şöyle:

- Siirt, 

- Diyarbakır, 

- Bitlis, 

- Giresun,

- Iğdır

'AŞI YAPTIRANLARIN SAYISI 40 MİLYONU GEÇTİ'

Aşılama çalışmalarına ilişkin son bilgileri paylaşan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ''En az bir doz aşı yaptıranların sayısı 40 milyonu geçti'' ifadelerini kullandı.

Toplam aşı uygulanan kişi sayısı şöyle:

Sağlık Bakanlığı'nın verilerine göre, ikinci doz aşı uygulanan kişi sayısı 24 milyon 486 bin 767 olurken, üçüncü doz aşı uygulanan sayısı 4 milyon 231 bin 498 oldu. Toplam birinci, ikinci ve üçüncü doz aşı uygulanan kişi sayısı 68 milyon 681 bin 744 olarak açıklandı.