Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde 55 adet M plakalı minibüsün taşımacılık faaliyetleri, “10 yıllık ihale süresinin bitmesi” gerekçesiyle kayyım tarafından iptal edildi. 2010 yılında yapılan ihalenin 20 yıllık olduğunu söyleyen şoförler, kayyım yönetimine tepki gösterdi. İki gündür servislerin çalışmadığı ilçede halk, duraklarda uzun kuyruklar oluşturdu. Bölgede bulunan güzergahlarda çalışan belediye otobüslerinin ise pandemi sürecinde otobüsleri hınca hınç doldurması tepkilere neden oldu. 

TEKRAR İHALE İSTENİYOR

3 Nolu Kooperatif Başkanı Abdurrahman Tüner, ilçe trafik komisyonun belirlediği kararlar doğrultusunda 1998 yılından bu yana 23 yıldır 8 güzergâhta sorunsuz bir şekilde hizmet verdiklerini ancak iki gündür çalışamadıklarını söyledi. Tüner, “Bize verilen mahkeme veya farklı bir karar yok. İlçe Trafik Komisyonu 2010 yılında Devlet Hastanesi ve Şemdinli yolu arasındaki 8 kilometrelik taşımacılık işinin ihalesini yaptı. Biz de 20 yıllığına taşımacılık ihalesini aldık.10 yıl sonra ihaleyi sanki 10 yıl için yapmışız gibi tekrar ihale isteniyor” dedi.

POLİS ARAÇLARI BAĞLADI 

Her yıl belediye tarafından kooperatif ve minibüsçülere tebliğ edilen çalışma ruhsat bedellerini yatırarak hizmetlerine devam ettiklerini dile getiren Tüner, “Ancak trafik polisleri aracımızı bağlattığı için kooperatif olarak çalışmalarımızı durdurduk" diye belirtti. 

KARARIN İPTALİ İÇİN BAŞVURU

Bir önceki kayyımın kararı doğrultusunda araçlarını yenilediklerini ve her bir şoförün de bunun için 250 bin TL civarında banka kredisi çektiğini söyleyen Tüner, çalışmalarına izin verilmemesi durumunda tüm şoförlerin mağdur olacağını ifade etti. 

Tüner, kararın durdurulması için mahkemeye başvuru yaptıklarını aktardı.