AKP'nin iktidarında vali olan ve bu görevi 18 yıldır sürdüren Diyarbakır Valisi ve Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi kayyımı Hasan Basri Güzeloğlu'ndan "imam" gibi veda geldi. Görev yeri değiştirilerek merkeze çekilen ve sosyal medya hesabından veda eden Güzeloğlu, vedasında kullandığı İslami terminoloji dikkati çekti. Vedasında AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan'a şükranlarını sunan Güzeloğlu, kayyımılığını yaptığı Büyükşehir Belediyesi'nden hiç bahsetmedi. Güzeloğlu, kayyılık yapmak için seçimen hemen ertesi günü İçişleri Bakanlığı'na başvuruda bulunmuştu. 

AKP’LİLERE VEDA ETMEDİ

Valilik ve Büyükşehir Belediyesi sosyal medya hesaplarından vali yardımcıları ve kayyımdaşlarla yaptığı veda ziyaretleri paylaşılan Güzeloğlu'nun, toplantılarına başkanlık ettiği AKP il ve ilçe başkanlarıyla vedalaşmaması dikkati çekti.

KAYYIMIN VEDA MESAJI

Güzeloğlu, veda mesajında şu ifadelere yer verdi: "30 Haziran 2017 tarihinden itibaren büyük bir onur ve şerefle yürüttüğüm Diyarbakır Valiliği görevimden Mülkiye Başmüfettişliğine atanmam nedeniyle  bugün ayrılıyorum. Peygamber ve Sahabeler Şehri, tarihin her döneminde ilim, irfan ve medeniyet merkezi, insanlık geçmişinin canlı şahidi ve ilk valisinin Sahabe-i Kiram olduğu bu aziz şehre hizmet etmeyi bizlere nasip ettiği için Rabbime şükrediyorum. 34 yıllık meslek hayatımda Kaymakam ve 2003 yılından itibaren Gümüşhane, Karaman, Samsun, Mersin, Kocaeli ve Diyarbakır'da 18 yıldır bizlere vali olarak milletimize hizmet etme şerefini veren Sayın Cumhurbaşkanım Recep Tayyip Erdoğan'a şükranlarımı arz ediyorum. Millet emanetini aldığımız her yerde ve görevde adli ilahiye hesap vereceğimizi bir an bile aklımızdan çıkarmadan, bu aziz ve cennet vatanın gelişmesi ve kalkınması adına milletimizle el ele ve gönül gönüle hizmet verdik. Hakkın rızası ve halkımızın duasına talip olduk. Gönüllerde olmaya ve kalmaya, bitmesi mukadder olan bu fani hayatta, biten her görevden sonra hayırla anılmaya çaba gösterdik. Bu düsturla son üç yıldır hizmet verdiğim Diyarbakır'dan gönül huzuru ve vicdan rahatlığı ile ayrılırken, başta aziz şehitlerimizin değerli aileleri ve kahraman gazilerimiz olmak üzere, bütün Diyarbakırlı hemşehrilerime arz-ı veda ediyorum."(Diyarbakır/MA)