İzmir Üniversitesi Dayanışması’nın Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri ile dayanışma göstermek amacıyla Alsancak Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde yapmak istediği açıklamaya polis izin vermedi. Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nin etrafını saran polisler giriş ve çıkışlarda GBT yaptı.

Yürümekte ısrarcı olan gençlere yönelik polis müdahalesi gerçekleşti. Halkevleri üyeleri Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nde yürüyüşe başladı ancak yürüyüşe engel olan polisler eyleme katılanları yerlerde sürükleyerek ve ters kelepçe yaparak gözaltına aldı. Alsancak Gündoğdu Meydanı’nda toplanan gençlere de müdahale eden polis burada da 32 kişiyi gözaltına aldı.

Polis müdahalesi sonrası evlerinde oturanlar ve çevrede bulunan vatandaşlar alkışlarla engellemeyi protesto etti. 

Öte yandan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Milletvekilleri Garo Paylan, Serpil Kemalbay, Murat Çepni, Erol Katırcıoğlu ve Necdet İpekyüz Gündoğdu Meydanı'na gelerek yapılan gözaltılara tepki gösterdi. HDP'li vekiller öğrencilere yapılan ters kelepçeye tepki gösterirken, polis LGBTİ+ flamasını açan bir kadının çantasından bayrağı aldığı görüldü. 

Gözaltına alınanlar Tepecik Eğitim Araştırma Hastanesi'nde ki sağlık kontrolünden sonra Güvenlik Şube Müdürlüğü’ne götürüldü. (İzmir/MA)