Urfa merkez Haliliye ilçesinde 31 Aralık 2020'de Adliye Kavşağı'nda motosikletli polis timlerinin kırmızı ışık ihlali yapması sonucu meydana gelen trafik kazasında motosiklet sürücüsü M.K. ile birlikte yaralanan Ahmet Çetin Genç (17), kaldırıldığı hastanede 14 Mart 2021'de yaşamını yitirdi. Kazayla ilgili Urfa Cumhuriyet Başsavcılığı’nın başlattığı soruşturma, olaydan bir yıl sonra tamamlandı. Polis Fırat Sönmez ve kazada yaralanan motosiklet sürücüsü çocuk M.K. hakkında, "Taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma" suçlamasıyla hazırlanan iddianame, Urfa 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

POLİS ASLİ KUSURLU 

Hazırlanan iddianamede, toplanan delil ve görüntülerle birlikte kusur oranının tespiti için trafik birlirkişinin kararlarına yer verildi. Bilirkişi tarafından verilen kararda kazanın oluşumunda polis Fırat Sönmez'in Karayolları Trafik Kanunu'nun 84/A maddesindeki kırmızı ışıklı trafik işaretinden geçme kuralını ihlal ettiğinden asli kusurlu olduğu, yine kazada yaralanan diğer motosiklet sürücüsü M.K.'nin ise kavşaklara girerken hızını azaltmama kuralını ihlal ettiğinden tali kusurlu olduğu belirtildi. 

15 YILA KADAR HAPİS İSTEMİ

İddianamede, tescilsiz motor sürücüsü M.K. ile polis Fırat Sönmez hakkında " Taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma" suçundan 2 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası isteniyor.  

  

DURUŞMA YARIN 

Polis Sönmez ve M.K. hakkında açılan davanın ilk duruşması yarın Urfa 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek.