Bursa’da HDP İl Yöneticisi Cem Çekil, ırkçı bir grubun kendisine “PKK’li” diyerek saldırdığını belirtti. Breakingg.news.world.TV isimli hesaptan yapılan paylaşımda, Bursa’da iş yerinden çıkıp evine gitmekte olan HDP il yöneticisi Cem Çekil bir grup ırkçı tarafından “PKK’li” denilerek linç edilmek istendi denildi.Çekil'in darp edilmiş şekilde görünen fotoğrafı da yer aldı. 

SALDIRIYA UĞRAYAN HDP'Lİ ÇEKİL:HÜKÜMETİN ÖTEKİLEŞTİRİCİ POLİTİKALARININ SONUCU

Bursa’da ırkçı bir grubun saldırısına uğrayan HDP İl Yöneticisi Cem Çekil, olay hakkında suç duyurusunda bulunduğunu söyleyerek, “Saldırı, hükümetin uyguladığı ayrıştırıcı, ötekileştirici politikanın bir sonucudur” dedi. 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Bursa İl Yöneticisi Cem Çekil, dün gece yaklaşık 10 kişilik ırkçı bir grubun saldırısına maruz kaldı. Çekil, saldırı anını Mezopotamya Ajansı'na (MA) anlattı. 

Olayın önceki gün saat 23.30 kente bağlı Üniversite mahallesinde yaşandığını belirten Çekil, “Bursa Şehir Hastanesi’nde çalıştığım mühendis arkadaşlarla görüşüp ayrılmak üzereyken bir grup bir anda sopalarla saldırdı. Bol miktarda küfür ve hakaret işittim. Saldırırken ‘Hepinizi öldüreceğiz. Hepinizin kemiklerini yakacağız. Bir daha seni burada görmeyelim’ diyerek tehdit etti" diye konuştu. 

‘SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDUM’

Saldıranların 10 kişilik bir grup olduğunu dile getiren Çekil, “Yaklaşık 10 kişi gördüm; ama sonradan olayı görenler 10 kişiden daha fazla olduğunu söylediler. Emniyetten kamera kayıtlarını istedik. O kayıtlara göre kaç kişi oldukları daha net olarak belirlenecek” dedi. 

Çekil, “Bana karşı yapılan saldırıya müdahale etmek isteyen mühendis arkadaşım da yaralandı. O yakındaki karakolda ifadesini verdi. Ben karakola değil, direk Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundum. Darp raporum da var. Onu da ifade dosyama ekledik” ifadelerini kullandı. 

‘DÖNEM DÖNEM SALDIRILAR OLUYOR’

Saldırıya uğradığı yerde daha önce de benzer olayların yaşandığına dikkat çeken Çekil, şöyle devam etti: “Geçen sene, bir genci darp etmelerinin sebebi Doğulu olmasıydı. Saldırıya uğramamız için Kürt olmamız yetiyor. Orada kendine gerekçe üreten ve kendisi gibi olmayan herkese saldıran bir çete var. Bu çeteler, dönem dönem bu tür saldırıları gerçekleştiriyor. Bana yaptıkları da bunlardan bir tanesi.”

Bu tür saldırıların önüne geçilmesi gerektiğini vurgulayan Çekil, “Bana yönelik saldırı, genel Türkiye siyasetinin yansımasıdır. Sadece Bursa’nın bir mahallesinde yaşanan bir şey değil. Genel olarak hükümetin uyguladığı ayrıştırıcı, ötekileştirici politikanın bir sonucudur. Yaşadıklarım, kendisi gibi düşünmeyen, kendisi gibi olmayanlara dönük saldırı politikasının sonucudur” dedi.