Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, "Türkiye Diyanet Vakfımızın zekat verilebilecek en güvenilir kurumlardan biri olduğunun halkımıza anlatılması oldukça önem arz etmektedir. Zira ülkemiz, yakın tarihte kurban ve zekat gibi kavramları istismar eden grupların açık ihanetine şahit olmuştur" ifadelerini kullandı. 

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, tüm müftü ve müftü yardımcılarıyla çevrim içi toplantı yaptı. 

Erbaş, 'Kardeşlerini Unutma Beklenen Sensin' temasıyla yürütülen 2021 yılı Ramazan programı kapsamında yurt içinde 81 il ve tüm ilçelerde, yurt dışında da 75 ülke 208 bölgede Ramazan'ın manevini iklimini yaşatmaya çalıştıklarını kaydetti.

Kimsesizlerin kimsesi olmaya ve dünyanın dört bir yanında veren ellerle alan elleri buluşturmaya devam ettiklerini ifade eden Başkan Erbaş, zekatın tüm yeryüzünde fakirliği ve yoksulluğu bitirecek önemli bir potansiyele sahip olduğuna dikkat çekerek, "Türkiye Diyanet Vakfımızın halihazırda zekat verilebilecek en güvenilir kurumlardan biri olduğunun halkımıza sizler vasıtasıyla anlatılması oldukça önem arz etmektedir. Zira ülkemiz, yakın tarihte kurban ve zekat gibi kavramları istismar eden grupların açık ihanetine şahit olmuştur. Bu sebeple ülkemizin zekat potansiyelinin yurt içinde ve yurt dışındaki Müslüman kardeşlerimize ulaştırılmasında görev üstlenmek, bu güzide kurumun mensupları için vazgeçilmez bir sorumluluktur. Bu çerçevede, her bir hocamızın konuya hassasiyet göstermesi elzemdir" şeklinde konuştu.

HALK TAŞ MI YİYECEK

Emek Partisi (EMEP) Genel Başkanı Ercüment Akdeniz de, açıklanan kapanma kararının ekonomik ve sosyal destekten yoksun olduğunu vurgulayarak "'Kapanma' var, destek yok! Halk taş mı yiyecek" diye sordu. Akdeniz, acilen işçiye, emekçiye, esnafa, halka ekonomik ve sosyal koruma desteği verilmesi çağrısında bulundu. Zorunlu üretim dışında tüm iş yerlerinin kapanmasının şart olduğunu vurgulayan Akdeniz, işçi ve emekçiler için acilen açıklanması gereken destekleri şöyle sıraladı:

-İşçiye, emekçiye, yoksula kapanma süresi boyunca ekonomik destek sağlanmalı.

-Elektrik su, doğal gaz gibi ihtiyaçlar ücretsiz olmalı.

-Bu sürede acil durumlardaki ulaşım ücretsiz olmalı.

-Kira desteği sağlanmalı.

-Yoksul halkın tüm borçları ötelenmeli."

Sosyal medyada ise Türkiye'nin en çok konuşulan üçüncü konusu #MilletTaşMıYiyecek sorusu oldu.