Mardin’in Kızıltepe ilçesinde 11 Ekim’den bu yana kendisinden haber alınamayan epilepsi hastası Ramazan Ay’ın cezaevine konulduğu ortaya çıktı. Ay’ın ailesi, 12 Ekim’de İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne kayıp başvurusu yaptı. Aile, Ay’ın kayıp olduğunu sosyal medya hesapları üzerinden de duyurdu. Emniyet, duyuruların yayılması üzerine Ay’ın Midyat Açık Cezaevi’nde olduğunu aileye bildirdi. 

YARGITAY ONADI

Ay’ın, 11 Ekim’de kimsenin evde bulunmadığı sırada polisler tarafından alınarak, hakkında kesinleşmiş 8 yıllık hapis cezası nedeniyle cezaevine götürüldüğü ortaya çıktı. Ay’ın, 2010 ve 2011 yılları arasında katıldığı oturma eylemleri ile yürüyüşlerden kaynaklı “örgüt üyesi olmak” iddiasıyla hakkında açılan davada 8 yıl hapse çarptırıldığı öğrenildi. Cezanın Yargıtay tarafından onanması üzerine Ay’ın hakkında tutuklama kararı çıkarıldığı belirtildi.  

‘KENDİNE BAKAMAZ’

Ay’ın kardeşi Fehmi Ay, abisinin hastalığı nedeniyle yaklaşık bir buçuk yıl önce kendisinin İstanbul'dan memlekete döndüğünü aktardı. Kardeş Ay, 11 Ekim günü eve gittiğinde ağabeyinin olmadığını ve bunun üzerine aramaya başladığını söyledi. Emniyete giderek, kayıp başvurusu yaptığını ancak kendisine orada da bir şey söylenmediğini ifade eden Ay, “Kardeşim bir buçuk yıldır bu hastalığı çekiyor. Yere düşmelerden dolayı her tarafı kırık. Hayatını tek başına idame edemez. Sara nöbeti geçirdiği zaman kimse ilgilenemez, ilaçlarının verilmesi gerekiyor” şeklinde konuştu. Ay, ağabeyinin serbest bırakılması gerektiğini belirtirken, savcılık ile görüşmeler yaptıklarını, doktorların dahi cezaevinde tutulamayacağı yönünde beyanlarda bulunduğunu dile getirdi. (Mardin/MA)