Geçen yıl 15 Temmuz’da Çağdaş Şenyüz’ün alkollü halde kullandığı aracın çarpması sonucu yaşamını yitiren bisiklet sporcusu Umut Gündüz’ün ailesinin başlattığı adalet arayışı devam ediyor. Aile, “Umut için adalet herkes için adalet” şiarıyla başlatılan adalet kampanyası kapsamında Antalya Emek ve Demokrasi Güçleri ile bir araya geldi. Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen) Antalya Şubesi binasında gerçekleşen görüşmeye, Emek ve Demokrasi Güçleri bileşenleri katıldı.

‘ADALET ARAYIŞINI GÜÇLENDİRMEK İÇİN YOLA ÇIKTIK’

Adalet arayışları konusunda Emek ve Demokrasi Güçleri bileşenlerine bilgilendirme yapan Gündüz ailesi, destek talebinde bulundu. Buluşmada konuşan baba Menderes Gündüz, “Adalet kurumundan tek bir talebimiz vardı; Umut Gündüz’ ün ölümüne sebep olan yüzde 100 kusurlu sanık Çağdaş Şenyüz’ ün somut deliller ışığında, ‘Kasten Adam Öldürmek’ suçlamasıyla Ağır Ceza Mahkemesi’nde tutuklu olarak yargılanmasıdır. 19 yaşında gelecek hayalleri kuran gencecik sporcu bir insanın hayatına son veren bu katilin en yüksek cezayı almasını talep ettik; fakat adaletin yerini bulması için bir yıldan fazla bir süredir sürdürdüğümüz mücadelemiz sonucunda beklentilerimiz karşılanmadığı gibi davanın 24 Haziran 2021 tarihinde yapılan ilk duruşmasında sanık Çağdaş Şenyüz’ün tutuksuz yargılanmasının devamına karar verilmiştir” dedi.

‘ADALET MÜCADELEMİZ BÜYÜMEKTE’

Umut Gündüz’ün ailesi olarak adaletin yerini bulması için sürdürdükleri mücadelenin sonuçsuz kalması nedeniyle ülkedeki adalet talebinde bulunan diğer mağdur ailelerle bir araya gelmeye karar verdiklerini belirten baba Gündüz, “ Tüm ülkedeki adalet mağdurlarının ortak bir mücadele etrafında buluşmasının Türkiye’ deki adalet arayışında olan herkese umut olacağını ve ailelerin adalet mücadelesini güçlendireceğini düşündüğümüz için ‘Umut için adalet herkes için adalet’ sloganıyla ülkedeki diğer adalet mağdurlarıyla tanışma, kaynaşma, birleşme turumuzu başlattık. Amacımız,  adaletin yerini bulması için beklemiş, bunun için mücadele etmiş mağdur ailelere sorunlarımızın ortak olduğunu hatırlatarak birlikte daha güçlü olacağımıza olan inancımızla adalet mücadelemizi büyütmektir” ifadelerini kullandı.