Urfa Adliyesi önünde 128 gündür sürdürdükleri "Adalet nöbeti" için Suruç ilçesinden geldikleri Urfa girişinde gözaltına alınan Emine Şenyaşar ve Ferit Şenyaşar, karakolda tutulmaya devam ediyor. “Kamu memuruna hakaret” iddiasıyla gözaltına alınan Emine Şenyaşar’ın emniyetteki işlemleri tamamlanmasına rağmen farklı bir karakola götürüldü.

TEK SORU 

Urfa Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü'nde ifadesi alınan Emine Şenyaşar'a “Kuçik xelo” ve “soysuz” sözlerini kimin için sarf ettiği soruldu. Şenyaşar ve avukatları söz konusu sözlerin kimseye yönelik olmadığını belirtti. Burada ifade işlemi tamamlanan Emine Şenyaşar savcılık kararı olmamasına rağmen “sözlü talimat var” denilerek Sarayönü Polis Karakolu’na götürüldü. 

ZAMAN GEÇİRMEYE YÖNELİK 

Yaşanan bu duruma ilişkin konuşan avukat İbrahim Tatar, müvekkilleri hakkında herhangi bir talimat olmamasına rağmen karakola götürüldüklerini söyledi. Yaşananları “kanunsuzluk” olarak tanımlayan avukat Tatar, “Bu durum sadece süre geçirmeye yönelik. Zaman geçirme içindir. Her hangi bir gözaltı kararı yok, buna rağmen bir şubeden başka bir şubeye götürüldüler. Diğer müvekkilimiz Ferit Şenyaşar hakkında da bir gözaltı kararı olmamasına rağmen karakolda bekletiliyorlar” dedi. 

HUKUK GARABETİ 

Avukat Şehriban Ayşe Demirel de müvekkillerinin mağdur edildiğini belirterek, “Ortada her hangi bir karar yok. Hukuk garabeti yaşanıyor” dedi. 

Öte yandan avukatları aracılığı ile ulaştığımız Ferit Şenyaşar ise “Sesimizi kısmaya çalışıyorlar. Savcı bize gözaltı kararının olmadığını söylüyor. Ne dönüyorsa emniyetin kendisinde dönüyor” dedi. 

Aile avukatları yaşananlara ilişkin tutanak tutup daha sonra sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunacak. (Urfa/MA)