AKP’li İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınlarının saldırısında eşi ve iki oğlunu kaybeden Emine Şenyaşar ile saldırıdan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar’ın Urfa Adliyesi önünde 51’inci gününde sürdürdükleri adalet nöbetine destek ve dayanışma ziyaretleri sürüyor. Mardin’den HDP Nusaybin İlçe Örgütü ve Barış Anneleri Meclisi ile Mersin Barosu, İnsan Hakları Derneği (İHD) ve Özgürlük İçin Hukukçular Derneği Mersin şubeleri Şenyaşar ailesini ziyaret etti. 

Nusaybin’den HDP İlçe Eşbaşkanları Hevidar Dinç ve Şiyar Koç ile yöneticileri, yerine kayyım atanan Nusaybin Belediyesi Eşbaşkanı Ferhat Kut ve Barış Anneleri İnisiyatifi üyesi Emine Koç aileyi ziyaret etti. Anne Şenyaşar’a gül verilen ziyarette konuşan Nusaybin Belediyesi Eşbaşkanı Ferhat Kut, “Hukuk yok. Gönlümüz sizinle, AKP-MHP iktidarından adalet ummak zor ama gelecekte bunlar gidince, adaletin yerini bulacağına dair umudumuz var. 40 milyon Kürt’ün gönlü sizinle. Hepimiz sizin davanızı takip ediyoruz ve takip etmeye devam edeceğiz. Size sabır diliyoruz. Her zaman sizin yanınızdayız” şeklinde konuştu. 

‘ÖRNEK DURUŞ’

Saldırı sırasında yaşananları ve adalet arayışları boyunca yaşadıklarını anlatan anne Emine Şenyaşar, destek ve dayanışma çağrısını yineledi. Barış Annesi Emine Koç, dayanışmayı sürdüreceklerini söyledi. 

HDP Nusaybin İlçe Eşbaşkanı Hevidar Dinç, “Talepleriniz yerinde talepler. Sizin buradaki duruşunuz herkese örnek. Çok büyük bir zulüm var, biz sizin yanındayız. Bütün hukukçular sizin için mücadele etmeli” şeklinde konuştu. 

‘BÜYÜK HUKUKSUZLUK’

Aileyi ziyaret eden bir diğer heyette Mersin Barosu İnsan Hakları Merkezi Başkanı Hasan Keleşoğlu, ÖHD Mersin Şube Eşbaşkanı Hoşyar Sarıyıldız ve İHD Mersin Şube Sekreteri Battalgazi İnci yer aldı. Heyet, önce aile avukatı Hidayet Enmek’ten dava dosyasına ilişkin bilgi aldı. ÖHD Mersin Şubesi Eşbaşkanı Hoşyar Sarıyıldız, dava sürecinin takipçisi olduklarını ifade ederek, “Haklı mücadelenizde gerek muhalefetin gerek sivil toplum kuruluşları sağduyulu olmalı. İlgili merciler görevlerini yerine getirmeli” dedi. 

Mersin Barosu İnsan Hakları Merkezi Başkanı Hasan Keleşoğlu, “Aile ile dayanışma mesajını vermek için buradayız. Etkin bir soruşturmanın olması için hukuki olarak ne yapılması gerekirse yanınızdayız demek için geldik. Maalesef görebildiğimiz kadarıyla çok büyük bir hukuksuzluk söz konusu. Gerek verilen karar gerek devam eden soruşturma dosyası için yargıyı etkileme girişimleri söz konusu. Bütün demokratik kitlelerle birlikte sizin yanınızda olmaktan gurur duyuyoruz” diye konuştu.

FERİT ŞENYAŞAR: FAİLLER BELLİ 

Heyete yaşadıklarına dair aktarımlarda bulunan Ferit Şenyaşar, “Hukuk devleti ilkesi bizim için tamamıyla ihlal edilmiştir. Olay iş yerimizden başladı ve hastanede devam etti. Katliamı yapanlar aynı kişiler olmasına rağmen hukuka aykırı şekilde dosya ikiye ayrıldı. Aynı gün gerçekleşen hastane katliamı dosyası açılmadı, biz onun açılmasını istiyoruz. 3 insanımız hastanede katledildi. Bütün failler belirlendi, sırf milletvekili olduğu için dosyayı açacak cesaretli bir savcı yok. Gizlilik kararının kalkması için başvuru yatık, 3 yıldır gizlilik kararının olmasını hukuka uygun buldular. Bir katliam var ortada ve faillerde belli buna rağmen bir dosya açılmıyor. Vicdanı olan herkes bu dosyaya sahip çıkmalı. Dayanışmalarınız bizim için değerlidir” ifadelerini kullandı.

 Adliye binası önünde “Adalet” nöbetini sürdüren Şenyaşar ailesini ziyaret eden İHD heyeti, “Yıldız ailesi devlet tarafından korunuyor” dedi. 

Urfa Adliyesi önünde 51 gündür “Adalet” nöbetini sürdüren Emine Şenyaşar ile oğlu Ferit Şenyaşar’a destek ziyaretleri devam ediyor. İnsan Hakları Derneği (İHD) Bölge Temsilcisi Sinan Taştekin ile İHD Genel Başkan Yardımcısı Rehşan Bataray’ın da bulunduğu İHD Mersin, Diyarbakır, Antep ve Urfa yöneticilerinden oluşan bir heyet, Şenyaşar ailesini ziyaret etti. Ferit Şenyaşar, dava dosyasına ilişkin heyete bilgi verdi. 

Katliamın güvenlik kameralarının önünde gerçekleştirildiğine dikkati çeken Şenyaşar, “Babam annemin gözlerin önünde katledildi. Her şey bu kadar açıkken neyi bekliyorsunuz?” diye sordu. Şenyalar, “Hastanede yaşanan katliamda gizlilik devam ediyor. El birliğiyle katili koruyorlar. Adalet olmasa da biz adalet istemeye devam edeceğiz. Dayanışmanız bizim için çok değerlidir, biz dayanışmalar ile ayakta kalıyoruz” diye konuştu.

‘CEZASIZLIK POLİTİKASI’

İHD Genel Başkan Yardımcısı Rehşan Bataray, “İHD kurulduğu ilk günden bu yana, cezasızlık ile mücadele ediyor. Bir sürü kişinin önünde bir katliam yapıldı ama yargının tutumu Türkiye’deki cezasızlık politikalarını gözler önüne serdi. Cezasızlık ile hep mücadele ettik. Yürüttüğünüz bu mücadelede yanınızda olmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu. Ardından konuşan İHD Bölge Temsilcisi Sinan Taştekin ise, “Yıldız ailesi devlet tarafından korunuyor. Bu aile ile devlet arasında bir gün görüşmeler bitecek. Gizlilik kararı kaldırılacak. Umuyoruz ki telafisi güç şeyler yaşanmaması için bir an önce cezasızlığa son verilmeli. Sizinle dayanışma içinde olmaya devam edeceğiz. Hepimiz çok üzgünüz” şeklinde konuştu.

Emine Şenyaşar da, heyete saldırı anında maruz kaldığı anları ve 51 gündür adliye binası önünde yaşadıklarını anlattı.