Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hukuk ve İnsan Hakları Komisyonu, Rosa Kadın Derneği’ne yönelik yapılan operasyon sonucunda bayram günü annesiyle birlikte cezaevine gönderilen 3 yaşındaki Dilgeş’i ziyaret etti. 

Yapılan görüşme HDP Basın Bürosu tarafından paylaşıldı. HDP Hukuk ve İnsan Hakları Komisyonu Eş Sözcüsü Ümit Dede ile komisyon üyesi Avukat Mehmet Öner, Diyarbakır Kadın Cezaevine giderek Dilgeş’in annesi Gönül Aslan, HDP MYK üyesi Özlem Gündüz ve tutuklu diğer kadınlarla görüştü.  

DİLGEŞ’E 14 GÜN TECRİT!

Heyet, tutukluların cezaevinde 4’er kişilik gruplara ayrılarak tecrit altında karantinaya alındıkları ve 14 gün boyunca karantinada kalacakları bilgisini paylaşırken, aynı zamanda bayramda cezaevi kantinin kapalı olması nedeniyle tutukluların hiçbir ihtiyacının karşılanmadığını bildirdi. Böbrek yetmezliği olan Dilgeş’in ihtiyaç duyduğu acil ihtiyaçların karşılanmadığı belirtildi.  

İKİ KARDEŞİ YALNIZ KALDI

Yapılan açıklamada, Dilgeş’in televizyon bulunmayan tecrit hücresinde zorlandığı ve bunun da diğer tutukluları olumsuz etkilediği aktarıldı. Dilgeş’in biri 7 diğeri 14 yaşında olan iki kardeşinin de anneleri Gönül Aslan’ın tutuklanması nedeniyle yalnız kaldığı, Gönül Aslan’ın bir yandan Dilgeş için kaygılandığı, diğer yandan dışarıdaki çocuklarını merak ettiği ifade edildi.