Urfa'nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018'de AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınlarının saldırısı sonucu eşi ve iki oğlunu yitiren Emine Şenyaşar ile saldırılardan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar’ın 9 Mart'ta Urfa Adliyesi önünde başlattığı Adalet Nöbeti 271'inci gününde devam ediyor. Haftasonu olması nedeniyle Suruç'taki evinde nöbeti sürdüren Şenyaşar ailesini, Kürt gazeteci ve yazar Musa Anter'in oğlu Dicle Anter ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Anter, Emine annenin başına gelen hukuksuzluğu tüm kamuoyunun artık bildiğini söyledi. Anne Şenyaşar'ın çok acılı bir süreç yaşadığını belirten Anter, "Stresten dolayı hastalıkları arttı, üzücü bir durum. Bu kadar sene geçmesine rağmen davanın açığa çıkmaması büyük bir soru işaretidir. Bu gibi olayların, acıların yaşanmaması için hukukun ve adaletin işlemesi lazım. Maalesef bazı güçler hem hukukun, hem adaletin önüne geçiyorlar" dedi.

Yapılanları “İnsanlık suçu” olarak nitelendiren Anter, bunun kabul edilemez olduğunu söyledi. Anter, aileye başsağlığı dileyerek konuşmasını sonlandırdı.(Urfa/MA)