CHP Esnaf Masası heyeti ile Batman’da basın toplantısı düzenleyen CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba İHD Eş Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan’ın gözaltına alınmasını “AKP’nin planı” diye yorumlayarak, “Muhalif olan herkes susturulmaya çalışılıyor” dedi. 

CHP Esnaf Masası Heyeti bölge ziyaretlerinin son gününde Batman’da otelde basın toplantısı düzenledi. HDP’nin kapatılması istemiyle hazırlanan iddianame ve HDP’li Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun vekilliğinin düşürülmesine tepki gösteren Ağbaba, şöyle konuştu:

“İMRALI GÖRÜŞMELERİ ERDOĞAN’IN GÖZETİMİNDE YAPILDI”

“Bir siyasi kararla Gergerlioğlu’nun milletvekilliği düşürüldü. Bir siyasi kararla Recep Tayyip Erdoğan’ın küçük ortağı Bahçeli’nin önerisi, en küçük ortak Perinçek’in önerisiyle uygulamaya geçti. Sebep, geçmişte HDP vekillerinin İmralı görüşmeleri. İmralı görülmeleri suçsa devletin Erdoğan’ın gözetiminde yapıldı. Erdoğan, ‘bir siyasi partinin kapatılması teklif dahi edilemez’ diye 2015’te söylüyor. İnsan hakikaten hayret ediyor.”

Ağbaba, “Geçen hafta insan hakları eylem planı açıklandı. Planın açıklanması ülkede insan hakları olmadığının kanıtıdır” dedi. “Plan açıklandıktan sonra Gergerlioğlu’nun milletvekilliği düşürüldü. HDP’ye kapatılma davası açıldı. 13 kadın gözaltına alındı” dedi.

Ağbaba özetle şunları söyledi:

YÜKSEK FAİZ, YÜKSEK ENFLASYON, YÜKSEK İŞSİZLİKLE BAŞ BAŞAYIZ

Bu sabah uyandığımızda AKP’nin planına yakışır bir şey duyduk.  İHD Eş Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan gözaltına alındı. İyi ki plan açıkladılar açıklamasalar ne olurdu? Muhalif olan herkes susturulmaya çalışılırdı. Türkiye’nin gerçek gündemi tarımın bitmesi, işsizlik, her iki gençten birinin işsiz kalması. 5 milyon 800 bin insanın işsiz olması. Kayıtlı 17 milyon insanın sosyal yardımlarla geçimini sağlaması. Gerçek gündem çiftçinin ineğinin Tarım Kredi Kooperatifleri’nde hacizli olması. Batman’da 452 esnafın kepenk kapatması. Yüksek faiz, yüksek enflasyon, yüksek işsizlikle baş başayız. 

DAMADI YEMEKLE, MERKEZ BANKASI BAŞKANI’NI DEĞİŞTİRMEKLE OLMUYOR

Savrulan, yönetilemeyen bir Türkiye. Bu beyefendi, ‘Faiz sebep enflasyon netice’ diyor. Erdoğan, dünyanın en büyük kadın doğum uzmanı. Kimin kaç çocuk yapacağına, nasıl doğuracağına o karar veriyor. Faiz 19 oldu, dolar 7.5 oldu. Dün faiz sıralamasında 10. ülkeydik şimdi 7. olduk. Ligdeki takım arkadaşlarına bakın: Venezuela, Yemen, Arjantin, Liberya, Suriye, Zimbabve, Kongo. Top oynadığımız ekonominin ligi bu. Damadı yemekle Merkez Bankası Başkanı’nı değiştirmekle olmuyor. Ekonominin düze çıkabilmesi için iktidarın değişmesi şart. 128 milyar doları damatla birlikte iç ettiler. Bunlarda ne din ne iman var, fakir fukaranın ekmeğini yediler. 

HDP’NİN KAPATILMASINI DAHA AZ OY ALAN MHP İSTİYOR

Yüzde 10 üzerinde oy alan bir siyasi partinin kapatılmasını yüzde bir oy alan Perinçek ve HDP’den daha az oy alan MHP istiyor. Belediyenin kurmuş olduğu şirketlere yönetim kurulu üyesi atama yetkisini elinden alıyor. Bunlar demokrasiye tecavüz etmeye çalışıyor.(ANKA)