Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerine destek vermek için yürüyüş yapmak isteyen Bursa Emek ve Demokrasi Güçleri’ne müdahale eden polis 19 kişiyi gözaltına aldı. 

Bursa Emek ve Demokrasi Güçleri’nin Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerine destek vermek için Setbaşı Köprüsü’nde yapmak istediği yürüyüşe polis müdahale etti. Yapılan müdahalede polis aralarında Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski Bursa İl Eşbaşkanı Yüksel Akgün’ün de bulunduğu birçok kişiyi yere yatırıp ters kelepçeleyerek gözaltına aldı. 

Yere yatırılan bir kişi için polisin “Kelepçe getirin” söylemesi de görüntülere yansıdı. 

19 GÖZALTI

Müdahalenin ardından ara sokaklara sloganlarla yürüyen kitleye polis ikinci defa müdahale etti. Yapılan müdahalelerde 19 kişinin gözaltına alındı. Gözaltına alınanların Bursa İl Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü öğrenildi. 

KONYA

Konya’da Kürt köylerine baskın ve gözaltı: Kulu ve Cihanbeyli ilçelerinde bulunan köylerde yapılan operasyonlarda 7 kişi gözaltına alındığı öğrenildi. Dün Jandarma tarafından yapılan operasyonda HDP Kulu eski ilçe Eşbaşkanı Süleyman İnan, İsmet Üçler, Osman Ekici, Erdal Taşkıran, Mustafa Yılmaz, Hasan Oyucu, Ekrem Söğüt isimli yurttaşlar gözaltına alındı.

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmanın sosyal medya paylaşımları gerekçesiyle yapıldığı belirtildi. Jandarma TEM şube de tutulan yurttaşların bugün ifadeleri alınması ardından öğleden sonra savcılığa sevk edileceği öğrenildi.

URFA

Urfa Cumhuriyet Savcılığı’nın başlattığı soruşturma kapsamında 17 kişi gözaltına alındı.

Urfa Cumhuriyet Başsavcılığı’nca Urfa merkezli Adana, Osmaniye, Hatay, Çorum, Diyarbakır, Siirt, Mardin, Uşak ve İzmir'de yapılan ev baskınlarında 17 kişi gözaltına alındı. 17 kişinin 15 Şubat Uluslararası Komplosunu protesto edecekleri iddiasıyla gözaltına alındıları öğrenildi.

Adana’da yapılan ev baskınlarında Mehmet Özay adlı kişinin gözaltına alındığı ve diğer 16 kişi ile birlikte Urfa Emniyet İl Müdürlüğü’nde tutulduğu öğrenildi.

KOCAELİ

Kocaeli’de HDP’lilere yönelik gerçekleştirilen ev baskınlarında 13 kişi gözaltına alındı. 

Kocaeli’de bu sabah eş zamanlı yapılan ev baskınlarında Halkların Demokratik Partisi (HDP) Gençlik Meclisi üyeleri ve partinin eski il yöneticilerinin de aralarında bulunduğu 13 kişi gözaltına alındı. 

Gözaltı gerekçeleri öğrenilemeyen 13 kişinin il emniyetine götürüldükleri belirtildi. 

Gözaltına alınan ve ismi öğrenilen 9 kişi şu şekilde: Saki Ermiş, Şirin Ermiş, Ömer Aslan, İbrahim Güler, Güney Meriç, Erkan Macak, Sezgin Güler, Rodi Babayiğit, Hakan Karakoç.

KARS

Kars'ta yapılan ev baskınlarında aralarında HDP İl Eşbaşkanı Sevda Subaşı'ın da bulunduğu 6 kişi gözaltına alındı.

Kars'ta sabah saatlerinde birçok eve baskın düzenlendi. Baskınlarda Halkların Demokratik Partisi (HDP) İl Eşbaşkanı Sevda Subaşı, parti yöneticileri Zeki Şur ve Mahmut Nadiroğlu ile ismi öğrenilemeyen 3 kişi gözaltına alındı. 

Gözaltı gerekçesi öğrenilemeyen 6 kişi İl Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

MALATYA

Emek Partisi'nin (EMEP) önceki dönem Malatya il başkanı ve şimdiki dönem il yöneticisi Nejdet Bali, Akçadağ ilçesinin Durulova mahallesindeki evine düzenlenen jandarma baskınıyla gözaltına alındı. Polise teslim edilen Bali, il emniyet müdürlüğüne götürüldü.

Bali'nin gözaltına alınma gerekçesine dair bilgi verilmezken, EMEP İl Başkanı Şerif Demirel, muhaliflere yönelik gözaltılara son verilmesini istedi.

BİTLİS

Tutuklanması talep edilen HDP’li Meclis Üyesi Ekrem Yalçın mahkemece serbest bırakıldı. 

Bitlis’in Güroymak Belediyesi’nin HDP’li Meclis üyesi Ekrem Yalçın, 9 Şubat'ta evine yapılan baskınla gözaltına alınmasının ardından bugün Bitlis Adliyesi'ne getirildi. Savcılık sorgusu yapılan Yalçın, "örgüt propagandası" ve "örgüt üyeliği" suçlamaları ile tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi. 

Mahkeme, Yalçın’ın adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına karar verdi.

2 TUTUKLAMA

Bitlis merkezli operasyon kapsamında gözaltına alınan 9 kişiden BDP Bitlis Eski İl Başkanı Şahin Çoban ve ismi öğrenilemeyen 1 kişi tutuklandı.

Bitlis merkez ve ilçeleri ile Diyarbakır’da 10 Şubat tarihinde yapılan ev baskınlarında gözaltına alınan 9 kişinin emniyet ifadesi alındı. Aralarında Barış ve Demokratik Partisi (BDP) Bitlis Eski İl Başkanı Şahin Çoban ile 65 yaşındaki Ahmet Yılmaz’ın da olduğu 9 kişinin  ‘çözüm süreci’ döneminde katıldıkları basın açıklamaları gerekçesiyle gözaltına alındığı öğrenildi. Savcılık sorgusunun ardından “örgüt propagandası” iddiasıyla mahkemeye sevk edilen 9 kişiden 7’si adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, Eski İl Eşbaşkanı Şahin Çoban ile ismi öğrenilemeyen 1 kişi aynı gerekçe ile tutuklandı.

Tutuklananlar Bitlis E Tipi Kapalı Cezaevi’ne gönderildi.(MA)