Aksaray’da örneğine ancak mizah dergilerinde ya da filmlerde rastlanacak bir vatandaş eylemi gerçekleşti. Eskil ilçesi Kapıtaş-Akkaş arasındaki bozuk yolların bir türlü düzeltilmemesine tepki gösteren kimliği belirsiz kişi ya da kişiler, köstebek yuvasına dönen yoldaki çukurlara ağaç dikerek protesto etti.

Eylemi yapanlar ağaçların üzerine not yazılmış kağıtlar da astı. Kağıtta, “Doğayı sev yeşili koru, buramıza kadar geldi artık” yazıldı.

ANKA Ajansı’nın haberine göre; İl Özel İdaresi sorumluluğundaki bu yola ağaç dikenlerle ilgili soruşturma başlatıldı. Fidanların jandarma ekipleri tarafından yoldan kaldırıldığı öğrenildi.

‘KENDİNİ BİLMEZ BİRİ VEYA BİRİLERİ’ 

Olayın ardından açıklama yapan Eskil Belediye Başkanı Necati Belgemen, “Bugün ilçemizde kendini bilmez biri veya birileri devletimizin yoluna ağaç dikmiş” dedi. Belgemen, “bu şahıslar” dediği kişilerin, “devletin merasını haksız yere işgal ettiğini” öne sürerek, onları haksız kazanç elde etmekle suçladı.

‘ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA ÇALIŞMALARIMIZ BAŞLAYACAKTI’

“Bu yol hepinizin bildiği gibi Özel İdare sorumluluğunda olan bir yol” diyen Belgemen, “Çok kısa süre önce bu yolun yapımı konusunda Özel İdare Müdürlüğü ile anlaşma sağladık. Yolun alt yapısını biz yapacağız. Üst yapısını da İl Özel İdare üstlendi. Kum ihalesini birkaç hafta önce sonuçlandırdık. İş makinelerimiz hazır. Önümüzdeki hafta söz konusu yolda çalışmalarımız başlayacaktı. Herhalde bu şahıslar bu yolun yapılacağını duydu, baktılar ne yaparız da zarar veririz diye. Ama farkında değiller ki bu ve buna benzer olaylar bize puan kazandırıyor” ifadelerini kullandı.

‘KIYMET BİLEN MENFAATSİZ VATANDAŞLARIMIZ İÇİN YAPACAĞIZ’

Belgemen, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Ama halkımız bazı gerçekleri görsün bilsin diye yazıyorum. Çoğunlukla bu tür insanlara cevap bile vermem. Yolun durumunu yapılan işleri bilin diye paylaşıyorum. Yarın aynı grup bak biz böyle bir şey yaptık da yol yapıldı demesinler. Yama ekibi söz konusu yolun bozulan yerlerini yamayalım diye bize geldiler. Biz de söz konusu yolda bir projemizin olduğunu ek bir masraf olmaması için yama yaptırtmadık. Kimse endişe etmesin, kıymet bilen menfaatsiz vatandaşlarımız için yapacağız. Buradan ayrıca Kaputaş, Emirhacı, Akkaş ve Sülüklü halkına teşekkür ediyorum. Bu insanların gazına gelerek hareket etmediler.”