Tazminat hakları için günlerdir Ankara'da mücadele eden Uyar maden işçilerinin, Ankara’dan dönüş yolunda kaza geçirdiği, Bağımsız Maden İş Sendikası Başkanı Tahir Çetin ile madenci Ali Faik İnter'in kazada hayatını kaybettiği belirtildi.

Çetin (43) ile İnter'in (35) içinde bulunduğu araç, Manisa’nın Kırkağaç ilçesine bağlı Bakır Mahallesi civarında takla attı.

Uyar Madencilik’ten alamadıkları tazminatları için 15 yıldır mücadele eden Somalı madenciler, son kez sorunun çözümü noktasında 4 Temmuz günü aileleriyle birlikte otobüsle Ankara’ya hareket etmişti.

Madencilerin otobüsü Ankara girişinde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının önünde eylem yapacakları gerekçesiyle polis tarafından durdurularak kente girişine izin verilmedi. Kente girişleri engellenen madencilerden oluşan 5 kişilik heyet ise önce Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı yetkilileri, ardından AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş ile görüşme yaptı.

Bağımsız Maden-İş Genel Başkanı Tahir Çetin, AKP'li Elitaş ile yaptıkları görüşmenin ardından şu açıklamayı yapmıştı: “Elitaş'a sormak lazım; Bize 3 defa 'yol buluyoruz' dediniz. Yol kanundur. Kanundan başka nasıl yol olur? Siz yıllardır alışmışsınız yolsuzluğa. Biz kanun istedik. Kanun yok mu? Çevik kuvvet, asker, jandarma hepsi karşımızda. Neden? Bu nasıl bir adaletsizlik? Yeter artık.”

BULUNDUKLARI ARAÇ TAKLA ATTI

Ali Faik İnter yönetimindeki hafif ticari araç, saat 04.00 sıralarında, Akhisar- Kırkağaç yolu Bakır Mahallesi kavşağında kontrolden çıkarak, taklalar attı. Yoldan geçen sürücülerin ihbarı üzerine kaza yerine sağlık, jandarma ve polis ekipleri sevk edildi.

Sağlık görevlileri, yaptığı kontrolde Ali Faik İnter ile Tahir Çetin'in yaşamını yitirdiğini belirledi. İnter ve Çetin'in cansız bedenleri, savcı ve polisin incelemelerinin ardından Kırkağaç Devlet Hastanesi morguna götürüldü, buradan da otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumuna gönderileceği belirtildi.

Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.