Berfin Özek'e asitli saldırıda bulunan Casim Ozan Çeltik'in İskenderun 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandığı davanın karar duruşması yarın görülecek. Önceki celsede mütalaasını sunan savcı, Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Adli Tıp Anabilim Dalı tarafından verilen kati rapora binaen sanığın "Kasten yaralama" suçundan ceza almasını talep etmişti. Mahkeme, Özek'in Avukatı Mehtap Sert'in ikinci kez kati rapor talebini ise reddetmişti. 

‘KİŞİNİN YAŞAMINI TEHLİKEYE UĞRATMAMIŞ!’

Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Adli Tıp Anabilim Dalı tarafından 29 Nisan 2019’da Özek’e dair şu kati rapor düzenlendi: "Tüm yüzde saçlı deri sınırından çene altına kadar, her iki kulak kepçesini de içerine alan alanda, boyunda, göğüs on yüzde sağda 10x5.5 cm’lik alanda ve her iki el sırtında yanığa bağlı skar dokusu olduğu, her iki göz kapağı skatrize-epitelize olduğu, sağ uylukta ciltte lateralde 22x7 cm'lik alanda ve anteriorda 19x6,5 cm'lik alanda ciltte ayni seviyede ve daha koyu renkte gret donör alanı olduğu görüldü. Sonuç: Meydana gelen lezyonların; kişinin yaşamını tehlikeye uğratmadığını, basit tıbbi müdahale ile giderilemeyecek nitelikte olduğunu, yüzdeki yaralanmaların tek başına yüzde sürekli değişiklik niteliğinde olduğunu, sağ göz görme keskinliğinin ışık hissi düzeyinde olmasının tek başına işlev kaybı niteliğinde olduğunu, sol göz görme keskinliğinin işlev azalması/kaybı niteliğinde olup-olmadığına daha sonra karar verilebileceğini bildirir tıbbi kanaat raporudur.”

‘KASTEN ÖLDÜRME SUÇUNDAN CEZA ALSIN'

Avukat Mehtap Sert, düzenlenen raporun yetersiz olduğunu ve asidin vücuda verdiği zararın değerlendirilmediğini belirtti. Sert, böylesi eksik bir rapor üzerinden sanık hakkında "kasten yaralama" suçundan ceza istendiğini ancak bu saldırıyla ölüm ün amaçlandığını söyledi. 

DURUŞMAYA KATILIM ÇAĞRISI 

Yarın görülecek karar duruşmasına katılım çağrısı yapan Berfin Özek, savcının duruşmada sunduğu esasa ilişkin mütalaası sırasında ikinci kez öldüğünü ve sanığa "Kasten yaralama" suçundan ceza verilmesini talep etmesine tepki gösterdi. 

'SAVCI EMPATİ KURMALIYDI'

Kendisinin ve ailesinin yaşadıklarının kolay acılar olmadığını ve her ölüp ölüp dirildiğini aktaran Özek, sanığa istedikleri cezanın verilmemesi halinde hukuk mücadelesine devam edeceğini dile getirdi. Özek, sözlerini şöyle tamamladı: "Karşı tarafın alacağı ceza içimizi soğutmayacak. Benim çektiklerimi çekmeyecek ama en azında müebbetle yargılanmasını istiyoruz. Adalet yerini bulsun. En ağır cezayı alsın. Beni öldürmeye kast etti. Savcının mütalaası acımasızcadır. Ben onun yerinde olsam empati kurarak, karar veririm. Biraz vicdanen karar vermesini istiyorum. Sanığın en ağır cezayı alması için  mücadelemiz devam edecek."