Siyasi partiler Kurban Bayramı'nın ikinci günü bayramlaşacak. AKP; HDP, DEVA Partisi ve Gelecek Partisi ile; MHP, İYİ Parti- DEVA Partisi- Gelecek Partisi ve HDP ile; İYİ Parti MHP ve HDP ile bayramlaşmayacak. CHP ise bütün partilerle bayramlaşma gerçekleştirecek.

Partilerin Kurban Bayramı’ndaki video konferans ile bayramlaşma programı belli oldu. CHP’nin bayramlaşma heyetinde Parti Meclisi üyeleri Lale Karabıyık, Deniz Demir, Pınar Uzun ile Ahmet Hakan Uyanık yer alacak. CHP Kurban Bayramı’nın ikinci günü ilk olarak AKP ile 09.30-09.45 saatleri arasında bayramlaşacak.

AKP’nin ardından sırasıyla 15 dakikalık süreler içerisinde DSP, Vatan Partisi, HDP, İYİ Parti, BBP, DP, MHP, SP, ANAP, Yeniden Refah Partisi, DEVA Partisi ve Gelecek Partisi ile bayramlaşma gerçekleştirilecek. CHP’nin bayramlaşma programı saat 14.40’ta sonlanacak.

AKP video konferans yöntemiyle CHP ile bayramlaştıktan sonra MHP, HÜDA PAR, Saadet Partisi, BBP, DSP, DP, İYİ Parti, Vatan Partisi, ANAP, Yeniden Refah Partisi’yle bayramlaşacak. AKP, Gelecek Partisi, DEVA Partisi ve HDP ile bayramlaşma gerçekleştirmeyecek. 

HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar, bayramı İstanbul’da geçirecek. HDP’nin partilerle gerçekleştireceği bayramlaşma heyetinde Parti Sözcüsü Ebru Günay ve İstanbul Milletvekili Erol Katırcıoğlu yer alacak. Video konferansla gerçekleşecek bayramlaşma ilk olarak Gelecek Partisi ile gerçekleşecek. HDP,  sonra CHP, DEVA Partisi ve Saadet Partisi ile bayramlaşma gerçekleştirecek. HDP, Meclis’te grubu bulunan İYİ Parti, AKP, MHP ile bayramlaşmayacak. (ANKA)