Hasta tutukluların durumuna dikkat çekmek ve infazı yakılarak tahliye edilmeyen tutukluların ailelerinin Diyarbakır’da başlattığı Adalet Nöbeti, 6’ncı gününde sürüyor. Diyarbakır Barosu’ndaki nöbeti, bugün hasta tutukluların yakınları Reşahat Ada, Hasine Güler, İnci Güler, Feyziye Kolakan, Sait Demir ve Hakkı Boltan sürdürdü. Adalet Nöbeti, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır milletvekilleri Dersim Dağ, Semra Güzel ve Remziye Tosun tarafından ziyaret edildi. 

Ziyaret sırasında konuşan Diyarbakır T Tipi 2 Nolu Cezaevi’nde tutulan Hamdusena Ada'nın ablası Reşahat Ada, tutukluların durumuna dair bilgi alamadıklarını söyledi. Ailelerin tedirgin olduğunu dile getiren Ada, "Birazcık kokularını da alsak bize yeterdi. Annem oğlunun hasretiyle ölmekten korkuyor. Bizim onlara sahip çıkmamız gerekiyor. Biz onlar için mücadele etmeye devam edeceğiz artık yeter" ifadelerini kullandı.

PSİKOLOJİK SAVAŞ 

Ziyarette konuşan HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel, “Pandemi tedbirleri her yerde kaldırılırken, cezaevlerinde bunlar sürdürülüyor. Bu kabul edilemez bir şey. Yüz yüze görüş yapılamıyor. Pandemiyi bize karşı bahane ediyorlar. Tutuklular bugün kendi aralarında bile yan yana gelemiyor. Sosyal faaliyetler tutuklular için engelleniyor. Hastaneye dahi gidemiyorlar. Bunların hepsi bu topluma dönük psikolojik bir savaştır. Yakın zamanda bir infaz paketi çıkarılmıştı. Zindanları boşalttılar ama kimleri bıraktılar, katilleri, tecavüzcüleri, tacizcileri. Bu ikili ayrımcılığın yapılmaması gerekiyordu. Bugün hem sizin eyleminizin hem de İmralı’ya uygulanan hukuksuzluk her yere yansıyor. Bunun toplum içinde gündem olması gerekiyor. Bugün İmralı’da yaşanan büyük bir tecrit var ve bu toplumun her kesimine sinmiş durumda. Ama bunun konuşulmasına bile izin vermiyorlar. Elimizden geleni siyasi alanda yapmaya çalışacağız her daim yanınızdayız" şeklinde konuştu.