Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilen Kabine Toplantısı sonrası düzenlenen basın toplantısında konuştu.

8 kişinin yaşamını yitirdiği Giresun’da gerçekleşen sel felaketine ilişkin Erdoğan, “En yakın zamanda enkaz ortadan kaldırılacak. Giresun'daki vergi mükelleflerimizi mücbir sebep kapsamına alıyoruz. Bildirimlerin süresini 15 Aralık 2020'ye, tahakkuk eden vergilerin ödeme süresine 31 Aralık 2020'ye kadar uzatıyoruz. Bizden önce telafisi mümkün olmayan çarpık bir kentleşme vardı, onu düzetmek çok zor. Bakanlarımız orada atılması gereken adımları yerinde gözlüyorlar. Bir an önce altyapı ile ilgili sorunları çözmek istiyoruz” dedi.

‘MÜJDELER DEVAM EDECEK’

Karadeniz’de bulunduğu iddia edilen ve Cuma günü ‘müjde’ ile duyurulan doğalgaza dair de konuşan Erdoğan, yakın zamanda yeni müjdeler açıklaya bileceklerini söyledi. Erdoğan, “Tespit edilen rezervden daha büyük bir kuyu olabilir, müjdeler devam edecek. Bir kuyu değil birden fazla kuyu var diye biliriz. Akdeniz’de de benzer bir müjde en yakında vereceğiz umarım” ifadelerini kullandı.

“Yapılamaz denilen ne varsa yaptık” diyen Erdoğan, “Maruz kaldığımız çifte standartlara rağmen girdiğimiz yoldan geri dönmedik. En zor dönemi geride bıraktık. Ektiğimiz tohumların karşılığını almanın vaktidir. Kendi halkının safında yer almak yerine gavurun kılıcını çalmayı tercih edenleri milletimize emanet ediyoruz” şeklinde konuştu.

Dış güçlerin Türkiye ekonomisine saldırdığını iddia eden Erdoğan, devamında şunları söyledi: “Diğer alanlarda bize diş geçiremeyenler hep yaptıkları gibi ekonomimize saldırıyor. Dünyada salgın ile en başarılı mücadele eden ülkemizi dünyanın en kötü gösterenler arasında gösterenlerin Erdoğan’ı kötü göstermek için uğraştığını biliyorum. Maruz kaldığımız bu saldırılara rağmen, dışarıda yazılan oyunlara figüranlık yapanlar istedikleri kadar uğraşsınlar amaçlarına ulaşamayacaklardır. Tüm dünyanın borç batağında olduğu bir dönemde Türkiye, kendi dengeleri üzerinde yoluna devam ediyor.”

YUNANİSTAN'IN NAVTEX İLANI

Yunanistan’ın NAVTEX mesajı yayınlamasına ilişkin, “Yetkisiz ve şımarıkça” yorumunda bulunan Erdoğan, “Böyle bir hakları yok. Yunanistan kendini içinden çıkamayacağı bir kaosa attı. Bölgede yaşanacak her olumsuzluğun tek sorumlusu Yunanistan, tek zarar gören de yine kendileri olacaktır. 18 yıldır ülkede Başbakanlık ve Cumhurbaşkanlığı yaptım, AB ülkelerinin tutarsızlığı ile karşı karşıya kaldım. Bizden ne istedilerse yerine getirdik ama AB’nin bizi tam üye yapmak için niyeti yoktu”  dedi.

BİDEN'IN SÖZLERİ

Erdoğan, ABD'de başkan adayı Biden'ın sözlerini de hatırlatarak, "Ülkemiz muhalefeti, bu ağır ithama tepkisini tüm şiddetiyle ortaya koymak yerine konunun niye aylar sonra gündeme geldiği gibi bir zırvanın arkasına sığınmayı tercih etmiştir" dedi.

Salgında yaşanan vakalara değinen Erdoğan, 1 Haziran’da ‘normalleşme’ adımlarının ardından kısıtlamaları kaldırılan düğün, cenaze, taziye ve tatil gibi toplu etkinliklerin virüsün yayılma alanları haline dönüştüğünü söyledi. Erdoğan, “Biliniz ki en büyük tehdit unsurlarından biri de o sigaradır. Kendi kendinize ölüm fermanınızı imzalıyorsunuz” uyarısında bulunarak, “Her türlü toplu etkinliğe bu sürede ara verelim. Düğünlerimizi az sayıda katılımla ve kısa sürede yapmanın bize hiçbir maliyeti olmaz” şeklinde konuştu.(Ankara/MA)