Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kendi iktidarlar öncesinde yapılan hizmetleri sahiplenmeye başladı. Erdoğan, 1992 yılında açılan Harran Üniversitesi’ni kendisinin açtığını iddia etti.

Erdoğan, Urfa’da deprem konutları temel atma töreninde yaptığı konuşmada, “Şanlıurfa Havalimanı’nı kimler yaptı? Şanlıurfa Havalimanı’ndan buraya bu yolları kimler yaptı? Kardeşlerim, Harran Üniversitesi’ni kim yaptı?” diye sordu.

Erdoğan, 21 yılda ülkedeki tüm meseleleri çözdüklerini iddia ederek, “Biz bu millete hizmet etmeyi şereflerin en büyüğü olarak görüyoruz. Bu hissiyat ve şevkle 21 yılda ülkemize asırlık demokrasi ve kalkınma atılımları kazandırdık. Bu sayede yaşanan tüm felaketlerin izlerini rekor sürede silmeyi başardık. Bu anlayışla, bilim insanlarınca asrın felaketi yaşayanlar tarafından küçük kıyamet olarak tarif edilen deprem yükünün altında kalmadık. Şanlıurfa’mızda 11 bin ev yaparak depremzedelerimiz yeni yuvalarına kavuşturacağız.” diye konuştu

Urfa’ya yaptıkları hizmetleri sıralayan Erdoğan, 1992 yılında dönemin DYP-SHP koalisyon hükümeti tarafından açılan Harran Üniversitesi’ni kendisinin kurduğunu iddia etti. Erdoğan, 1988 yılında Urfa’da olan havalimanını da kendilerinin yaptığını iddia etti.

Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü:

“Birileri daha ilk günden itibaren yardımcı olmak yerine depremi ve acılarımızı istismar etmenin peşine düştü” ifadelerini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan şöyle devam etti: “Türkiye’nin milli güvenliği hudutlarımızın dışında başlamaktadır. Bölgemiz sükunete kavuşmadan, başımızı yastığa huzurla koyamayız. Kimsenin, hiçbir küresel ve bölgesel aktörün gözümüzün içine bakarak ülkemizin güvenliğini tehlikeye sokmasına eyvallah etmeyeceğiz.”