Batman’ın Beşiri ilçesinde uzman çavuş Musa Orhan tarafından tecavüze uğrayan ve intihara sürüklenerek önceki gün tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren İ, E. için Halkların Demokratik Partisi (HDP) Erciş Kadın Meclisi tarafından açıklama yapıldı. HDP Erciş İlçe binası önünde yapılan açıklamayı kadınlar adına HDP yöneticisi Hatice Yıldız okudu.  

'HUKUK ZORUNLU OLARAK UYGULANDI'

Kürt illerinde taciz ve tecavüzleri aklamanın özel savaş politikası olduğunu belirten Yıldız, bütün istismar faillerinde olduğu gibi Musa Orhan’a da bilindik hukuk politikalarının uygulandığını kaydetti. Yıldız, “Yaşanan bu gelişme bir kez daha erkeğin tecavüz kültürüne hukukun nasıl müsamaha gösterdiğini açığa çıkardı. Tutuklanmayan tecavüzcü Musa Orhan hiçbir şey olmamış gibi ortalıkta dolaşması kamuoyunun vicdanını yaraladı. Bu duruma kamuoyunun sessiz kalmaması ve tepkilerin art arda yükselmesi tecavüzcü Musa Orhan’ı serbest bırakanlara hukuku uygulamaya zorladı ve dün tecavüzcü Musa Orhan’ın tutuklandığını duyduk” dedi.  

'TECAVÜZ VE CİNAYET SİSTEMİNİZ LANETLİYORUZ'

“Hukuk bu saatten sonra nasıl işler ve tecavüzcülere yönelik nasıl bir yol alacağı merak konusu olmaya devam etmekte” diyen Yıldız, tecavüze karşı mücadelenin gündemlerinden asla düşmeyeceğini vurguladı. Yıldız, “Kardeşimiz İ.E.’nin ölümüyle duyduğumuz üzüntü büyüktür. Fakat öfkemiz daha büyüktür. Annesinin ağıtlarına döktüğü ‘kızım kalk yolum uzun yüküm ağırdır’ sözlerini asla unutturmayacağız. Arkadaşımız İ.E.’nin ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyor. Tecavüz ve cinayet sistemini lanetliyoruz” diye konuştu.