Halkların Demokratik Partisi (HDP) Erciş İlçe Gençlik Meclisi, “Başkaldırdık, direniyoruz”, “Faşizmin üzerine yürüyoruz” şiarıyla Erciş'te halk şöleni düzenledi.Halk şölenine, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Ağrı milletvekili Abdullah Koç, HDP Erciş ilçe Eşbaşkanları Yaşar Kuçaş, Sariye Bilici, KHK'lı olduğu gerekçesiyle mazbatası verilmeyen Erciş Belediye Eş Başkanı Mahmut Pala, Belediye Meclis üyeleri, Parti yöneticileri, Barış Anneleri ve çok sayıda yurttaş katıldı.

Şölenin yapıldığı düğün salonunda "Mutlaka Kazanacağız" Kapitalizmin Metalaştırma Politikalarına Karşı Başkaldırıyoruz", “Özgür Yaşamı, Genç Kadın Emeğiyle Örgütlüyoruz", Devrimci Gençlik Ruhuyla Mutlaka Faşizmi Yeneceğiz" ve "Başkaldırdık Direniyoruz, Faşizmin Üzerine Yürüyoruz" yazılı pankartlar asıldı.

Demokrasi mücadelesinde yaşamını yitirenler adına bir dakikalık saygı duruşundan sonra açılış konuşmasını Ağrı Milletvekili Abdullah Koç yaptı.

'AĞIR SÜREÇLERDEN GEÇTİK'

Koç, AKP-MHP iktidarının 2015 yılından bu yana HDP’ye ciddi anlamda baskı uyguladığını söyleyerek,  “Öyle ağır süreçlerden geçtik ki hala beynimizde yerini koruyor. Bu topraklara barışı getirmek isteyen HDP, AKP’nin oyunlarını çok iyi biliyor. Boyun eğmedik eğmeyeceğiz. Bizi bitirmeye çalışanlar var ama başarılı olamayacaklar. Bu iktidara demokrasi yaramıyor. Bu iktidarın bulunmuş olduğu ortam, demokrasi kaldıracak zemine sahip değildir. Bunlar araştırma yapmayan okumayan bir toplum istiyorlar. Bununla ne mi yapacaklar? Çok ciddi yolsuzluklar, Türkiye’yi ve halklarını soyup soğana çeviriyorlar” dedi.

'ORTADOĞU'DA FAŞİZME KARŞI EŞSİZ MÜCADELE VERİLDİ'

Erciş Gençlik Meclisi üyelerinden Kenan Elçi, Ortadoğu’da faşistlere karşı eşsiz bir mücadele verildiğini dile getirerek,  “Çünkü biz onurlu bir yolu kendimize esas aldık. Onurlu bir yaşamda ancak mücadele ile sağlanır. Biz hakikat takipçilerinin yoldaşlarıyız” diye belirtti.

'DİRENMEK İNSANİ BİR EYLEMDİR'

Gençlik Meclisi Üyesi Samet Dama ise, diktatörlerin, direnen halkı terörize etmeye çalıştığını söyledi. Dama, “Dünya alem biliyor ki direnmek insani bir eylemdir. Faşizm bölünme, ikircilik, ötekileştirme gibi suni söylemler doğurarak kendi kamusallaşmasını inşa ettiği bir süreçte, bizler kol kola halay çekerek birlik ve tek ruhla kurulmuş beraberliğimizi bir kez daha taçlandırmak istedik. Direnerek kendi tarihi dokumuzu, kültürümüzü ve gerçeğimizi yaşattık ve yaşamaya devam edeceğiz. Bizi farklı kimliklerde yaşamaya zorlayan zihniyete karşı verdiğimiz cevap Berxwedan Jîyane oldu ve olmaya da devam edecek” ifadelerini kullandı.

Konuşmalardan sonra gençler, Koma Pel ve Koma Havîn'in şarkılarıyla halay çekerek şöleni sonlandırdı.