ENAG: Enflasyon Şubat ayında yüzde 4,32 arttı ENAG: Enflasyon Şubat ayında yüzde 4,32 arttı

Memur ve emekli maaşları ile asgari ücret başta olmak üzere ocak ayındaki maaş zamları, 6 aylık (temmuz-aralık) enflasyon farkına göre belirlenecek. TÜİK'in bugün kasım enflasyonunu açıklamasıyla birlikte 5 aylık enflasyon farkı belli oldu, geriye sadece aralık ayı kaldı.

Ancak TÜİK ekimin ardından kasımda da enflasyonu beklentilerin altında açıkladı. AA Finans anketinde ekim için ortalama yüzde 4,08 olan aylık artış beklentisi TÜİK tarafından yüzde 3,43, kasımda 3,68 olan ortalama artış beklentisi ise 3,28 olarak hesaplandı. Bu da maaş artışlarının daha düşük tutulmasını beraberinde getirecek.

EMEKLİ MAAŞLARI İÇİN 5 AYLIK FARK 35,24

Temmuz, ağustos, eylül, ekim ve kasım aylarını kapsayan 5 aylık dönemde enflasyon yüzde 33.65 olarak gerçekleşti. Bu durumda SSK ve BAĞ-KUR emekli aylıkları için beş aylık dönemde yüzde 33,65 maaş zammı oluştu.

MEMUR MAŞLARI İÇİN YÜZDE 27,58 ENFLASYON FARKI OLUŞTU

Memur aylıklarına temmuz ayında yüzde 17,55 + 8 bin lira seyyanen zam yapıldı. Temmuz ayındaki toplu sözleşme zammı yüzde 6 oldu. Temmuz ayından sonraki dönemde yüzde 6’yı aşan enflasyon farkı maaş zammına yansıtılacak. Buna göre, beş aylık dönemde memur ve memur emeklileri maaş zammı için yüzde 27,58 oranında enflasyon farkı doğdu.

Memurlar ocakta enflasyon farkının yanı sıra yüzde 15 de toplu sözleşme zammı alacak.