Belçika'da Newroz kutlamasından dönen Kürt bir aile, kalabalık bir grubun saldırısına uğradı. Sosyal medyada paylaşılan videoda, bir evin etrafında toplananların Türkçe hakaretler ettiği ve bozkurt işareti yaparak tekbir getirdiği görüldü. Belçika polisi, evin etrafını çevreledi.

Rûdaw'ın aktardığına göre Heusden-Zolder kasabasında yaşanan olayda, saldırganların girmeye çalıştığı evin camlarını kırdığı belirtildi. Houthalen-Helchteren ilçesinde de Newroz kutlamaları sırasında arbede çıktığı belirtilirken, BBC Türkçe'den Yusuf Özkan'ın aktardığına göre Houthalen-Helchteren Belediye Başkanı Alain Yzermans'tan konuya ilişkin açıklama geldi. 

Yzermans, Belçika medyasına yaptığı açıklamada, “Elimizdeki bilgilere göre, araçlı konvoyun turu sırasında bir Türk genci tartaklanmış. Bu haber mahallelerde yangın gibi yayıldı. Birkaç yüz Türk, Kürtlerin bir evde saklandığı Kolder sokağına (Kolderstraat) yürüdü” ifadelerini kullandı.  Farklı mahallelere yayılan olayları takip edebilmek için polis helikopterleri yönlendirildi. Heusden-Zolder belediyesinde bir kriz merkezi de oluşturuldu.

CAMİDEN 'SÜKUNET' ÇAĞRISI

Heusden-Zolder'deki Sultan Ahmet Camii’nden, pazar akşamı sükunet çağrısı yapıldı. Cami yönetiminin açıklamasında, “Maalesef provokasyon sonucunda kesinlikle istemediğimiz olaylar yaşandı. Polis artık durumu kontrol altına aldı ve herkesi sakin olmaya, evlerine dönmeye ve kimsenin oyununa alet olmamaya davet ediyoruz. Mübarek Ramazan ayında huzura ve sükunete ihtiyacımız var. Sosyal medya paylaşımında, lütfen huzuru bozacak hiçbir adıma izin vermeyin” dendi.

ABD, İran'ın İsrail'e saldırısıyla ilgili 'sınır' mesajını Türkiye aracılığıyla iletti ABD, İran'ın İsrail'e saldırısıyla ilgili 'sınır' mesajını Türkiye aracılığıyla iletti