Antep’in Şahinbey ilçesinde 29 Kasım tarihinde 3 aylık bebeğe işkence yaptığı sırada görüntüleri çekilen ve dijital medyada yayılmasının ardından tutuklanan Yunus Güç hakkında Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında “kendisini savunamayacak durumda bulunan kişiye karşı, altsoya karşı öldürmeye teşebbüs” suçundan iddianame hazırlandı.

‘Morarmalardan sonra şüphe ettim’

Bebeğin annesi Semra Güç’ün iddianamede yer verilen ifadesinde, “Olaydan iki hafta önce bebeğin yüzünde oluşan morluklar ve burnunun kanaması üzerine hastaneye götürdüm. Yapılan tetkiklerin ardından doktor doğumdan sonra böyle şeylerin olabileceğini söyledi. Daha sonraki günlerde bebeğin vücudunun farklı yerlerinde de morluklar fark ettim. Eşimden şüphelendim. Bir iki kere bebekle yalnız kaldığında gizliden takip ettim ve şiddet uyguladığını gördüm. Şiddeti kanıtlamak için de gizlice videosunu çektim” dediği kaydedildi.

Savcı, tüm delillerin toplanması ve değerlendirilmesi sonucunda Yunus Güç hakkında, “Kendisini savunamayacak durumda bulunan kişiye karşı, altsoya karşı öldürmeye teşebbüs” suçundan 13 yıldan 20 yıla kadar hapis cezası istedi.

Hazırlanan iddianame ise Gaziantep 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.