Partisinin Meclis Grup Toplantısı'nda konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, MHP milletvekillerinin ve MHP'ye bağlı Ülkü Ocakları'nın karıştığı Sinan Ateş cinayetine ilişkin değindi. Bahçeli, Ateş'in eşi Ayşe Ateş'in AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan randevu talebinde bulunduğu, önce talebe olumlu yaklaşıldığı ancak kendilerine dönüş olmadığını belirterek, bu konuda MHP'yi işaret etmesine isim vermeden yanıt verdi. Bahçeli iddiaya karşı, "Sayın Cumhurbaşkanımız doğal olarak herkesle görüşebilir. Bizce hiçbir mahsuru ve sakıncası yoktur. Bizim nazarımızda mahsurlu olan taraf, asla astarı olmayan söylentilerin, gemiyi azığa alması, saçma sapan iddiaların azgınlaşması, fitnenin kampçılanmasıdır. Gerekirse ve yeri gelirse kamuoyunu şeffaf ölçülerde bilgilendirmek suretiyle kaynayan dedikodu kazanının basıncını düşürmek alternatif bir yol olarak değerlendirilmelidir" ifadelerini kullandı.

ROJAVA SEÇİMLERİNİ HEDEF ALDI

Kuzey ve Doğu Suriye yapılması planlanan ancak hazırlıklar tamamlanmadığı için partilerden gelen talep üzerine ertelenen seçimleri de hedef alan Bahçeli, "ABD Dışişleri Bakanlığı'nın yaptığı açıklamada, sözde seçimlerin şeffaf yapılması söylenmiştir. Bu sineye çekilecek bir durum olamayacaktır. Ağustos ayının işaret edilmesi yanlış üstüne yanlış skandal üstüne skandaldır. AB, sözde seçimleri erteletmiştir. Suriye Arap Cumhuriyeti'nin bölünmesine ve dağılmasına karşıyız, bu ülkeye saygılıyız. Türkiye için haklı operasyon nedenidir. Seçimin ertelenmesi yetmez. Gündem çıkarılmalı. Rusya Federasyonu'nun ve bölge ülkelerinin sessizce izlemesi son derece düşündürücüdür. Her mücadeleye kararlıyız" diye konuştu.

KAYYUM TEHDİDİ

Kuzey ve Doğu Suriye'de seçim yapılmasına karşı çıkan Bahçeli, Türkiye'de yapılan seçimlerde Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) kazandığı yerlere kayyım atamamasına karşı çıktı. Bahçeli, Colemêrg Belediyesi'ne kayyım atanmasının hukuk devleti için bir zorunluluk olduğunu savundu. Yüksek Seçim Kurulu'nu (YSK), görevden alınan Colemêrg Belediye Eş Başkanı Mehmet Sıddık Akış'ın adaylığına onay vermesi üzerinden hedef alan Bahçeli, "31 Mart'ta terörle iltisak ve irtibat içinde olan teröristleri bilinçli şekilde aday gösterenlerin Türkiye'yi çalkantıya sürüklemek istedikleri açık bir gerçektir. Yalnızca Hakkari belediye başkanı değil, haklarında yargısal süreçlerin devam ettiği 30'a yakın belediye başkanının koltuğunda oturuyor olması despotluk ve düşmanlık alametidir" şeklinde konuştu.

ÖZEL'E 'KAVGA' YANITI 

Ali Yerlikaya'dan kayyım açıklaması Ali Yerlikaya'dan kayyım açıklaması

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in "Kesinlikle kavga etmeye gelmedik. Ama Tayyip Bey istiyor diye kimlik kavgası ya da Devlet Bahçeli istiyor diye olmadık tartışmaların içine girmeyeceğiz. Ama kavga etmekse emekliler için, emekçiler için, yoksullar için, işsizler için kavganın en büyüğünü vereceğiz" açıklamalarına da yanıt verdi. Bahçeli, Özel'e "Özgür Bey kavga istediğimizi söyleyip duruyor. Böyle bir niyetimiz yok. Şayet kavgaya gireceksek, korkmasın, tırsmasın o bizim klasmanımızda ağırlığımızda değildir. Meselemiz maşalarla değil, tutan ellerdedir" yanıtını verdi.