Van Büyükşehir Belediyesi 30 yeni otobüs alacak Van Büyükşehir Belediyesi 30 yeni otobüs alacak

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) ve DEM Parti Van il örgütleri, Hakkari’de “Belediyeler halkındır gaspa izin vermeyeceğiz” şiarıyla yapılacak olan miting için il binası önünde açıklama yaptı. Açıklamada, “Kayyıma ve faşizme geçit yok, halkın iradesini tanıyın” pankartı açıldı. Eylemde konuşan DBP İl Eşbaşkanı Harun Okay, bütün halkları kayyım gaspına karşı Hakkari’de yapılacak olan mitinge çağırdı. Okay, “Kayyım, zulüm ve talandır. Kürt halkının iradesini yok sayan zihniyete karşı, demokratik haklarımızı dile getirmeye devam edeceğiz. Bu münasebetle Hakkari’de yapılacak büyük mitinge tüm halkımızı davet ediyoruz. Çohaz Petrol Bulvarı’nda otobüslerimiz Hakkari’ye doğru yola çıkacaktır, bütün halkımızı bekliyoruz” dedi.

HALKA ÇAĞRI

DEM Parti Van Milletvekili Zülküf Uçar ise Kürt halkının yine bir kayyım darbesiyle karşı karşıya kaldığını söyledi. Colemêrg Belediye Eşbaşkanı Sıddık Akış’ın 10 yıllık bir yargı kumpası sonucu tutuklandığını hatırlatan Uçar, “Hakkari halkı başta olmak üzere Türkiye halklarının iradesi kayyım faşizmiyle gasp edildi. Bu irade gaspına ve kayyım faşizmine karşı günlerdir bütün Kurdistan iradesine sahip çıkıyor. Bu doğrultuda Colemêrg mitingine yönelik bir çalışma başlatılmış olup, bizlerde bu çalışma kapsamında perşembe günü ‘büyük Hakkari’ mitingine tüm demokratik kamuoyuna, halklarımıza, sendikalara ve demokratik kitle örgütlerine katılım çağrısında bulunuyoruz” diye konuştu.

‘KÜRT HALKININ VARLIĞI REDDEDİLİYOR’

Yüz yıllardır Kürt halkının dilinin, kültürünün ve kimliğinin reddedildiğini sözlerine ekleyen Uçar, şöyle konuştu: “Yıllardır Kürt halkının varlığı reddediliyor. Şimdide Kürt halkının seçme ve seçilme hakkına el koyuyorlar, tanımıyorlar ve gasp ediyorlar. Bizler bu anlayışlara karşı alanlarda olmaya ve ses çıkarmaya devam edeceğiz. İrade gaspına karşı direnen ve mücadele eden halklarımızla büyük Colemêrg mitinginde buluşalım.”

Açıklama alkışlarla son buldu.