İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener partisinin grup toplantısında konuştu. Koronavirüs salgınıyla birlikte vakaların saklandığını, “Sadece kendilerini kandırdılar. Propagandayla sorumluluktan kaçabileceğinizi sandınız. Yalanların yatsıya kadar süreceğini görmediniz. Artık yüzlerinizde millete yalan söylemiş iktidarın kapkara lekesi var. İlk seçimde milletimizin karşısına bu lekeyle çıkmak zorunda kalacaksınız" dedi.

‘İKTİDARI UYARIYORUM’

Pandemiyle ilgili iktidarı uyaran Akşener, “Bazı ülkelerin hatalarından ders çıkarırlar diye umduk olmadı, vatandaşımızın sağlığı için yaptığımız önerilere kulak asar diye bekledik olmadı. Pandeminin başından bu yana gayretli gördüğümüz Sağlık Bakanı'nı da alınan her karara tebelleş olan Erdoğan'ı da uyardım. Milletimizi bu belaya karşı savunmasız bırakıyorsunuz dedim. Ama sayın Erdoğan her konuyu en iyi bilen olduğu için önerilerimizi dinlemedi. Aylarca vaka sayılarını sağlayıp herkesi kandırabileceklerini sandılar. Sadece kendilerini kandırdılar” ifadelerini kullandı.

KATAR’A SATIŞ

Borsa İstanbul’un Katar’a satılması ile ilgili konuşan Akşener, şunları söyledi: “Sayın Erdoğan ve Katar emirinin huzurunda çok daha büyük satışlar oldu. İstanbul'daki önemli bir alışveriş merkezi ile Varlık Fonu'na devredilmiş olan Borsa İstanbul'un yüzde 10 hissesi Katar devletinin fonu tarafından satın alındı. Bu satışların aynında içeriği henüz açıklanmayan bir dizi anlaşma yapıldı. Bu anlaşmaların konuları arasında limanlar, su kaynaklarımız hatta aile ve kadınlarla ilgili bir mutabakat bile var. Birçok devlet veya şirket yabancı borsalara ortak oluyor. Biz yabancı yatırımlara karşı değiliz ama gelişmiş ülkelerde bu tür yatırımlarla ilgili kamuoyuna bilgi veriliyor.  Devlet ticari sır maskesinin altına saklanamaz. Gizli saklı yapılan bu anlaşmaların akıbetini dikkatle takip edeceğiz.”

Asgari ücrete ilişkin konuşan Akşener, asgari ücreti 3 bin liraya çıkarma çağrısı yaptı.(Ankara/MA)