Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk, Hakkari Belediyesi’ne kayyım atanmasıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Seçimden önce “Kürt sorununu çözmek isterse Erdoğan çözer, liderdir, güçlüdür” diyen DEM Partili Ahmet Türk, kayyım kararını beklemediklerini belirtti.

Sözcü’den İsmail Saymaz’ın sorularını yanıtlayan Ahmet Türk, “Kayyum atanmasını bekliyor muydunuz?” sorusuna şu yanıtı verdi:

“Hukukun, demokrasinin olmadığı bir ülkede her şey bekleyebiliriz. Ama bu kaçıncı? Bu anlayışla nereye götürecekler Türkiye’yi, onu bilemiyorum. Birini almak isterlerse ellerinde itirafçı var. Polis var. İstedikleri gibi kullanıp haklarında dava açılıyor. Görevden alınmayı meşrulaştırmak için yapıyorlar. Yöntem aynı. Değişmeyen bir yöntem yıllardan beri.

Temelli: Mülteci sorunu Rojava’daki huzuru Suriye’ye yaymakla biter Temelli: Mülteci sorunu Rojava’daki huzuru Suriye’ye yaymakla biter

Bu üçüncü artık. Kayyumun bir anlamı olmadığı ortaya çıktı. İradesine ipotek koyulduğunda halk her zaman cevabını verdi. Bu şekilde gitmeyeceği gibi bir düşünce vardı herkeste. Bir, iki, üç. “Bundan sonra kayyum atanmaz, üç kezdir denediler” (diye düşünülüyordu) fakat değişen bir şey olmadı. Kaygılar vardı ama çok da fazla kayyım atanacağını düşünmüyorduk.”

“KENDİ KUYULARINI KAZIYORLAR”

Türk, “Diğer partilerden beklentiniz var mı?” sorusu üzerine de şöyle dedi: “İsterse sol parti olsun, isterse sağda olsun. Sonuçta bir seçim yapılıyorsa, halk iradesine başvuruluyorsa, o iradeye saygı duymak gerekir. Muhalefet partileri suskun kalmamalı, demokrasi adına tepki göstermeli.

Yıllardan beri iktidarda, güç kaybettikçe kayyuma başvurarak, kendini ayakta tutmak isteyen bir iktidar var. Halk asla böyle bir anlayışa prim vermez. Aslında kendi kuyularını kazıyorlar bu şekilde davranmakla.”