Türkiye'de yaşanan sömürü düzeni ve iş cinayetleri sonucu 2 ay içerisinde en az 8 Vanlı işçi daha hayatını kaybetti. Geçtiğimiz 20 ay içerisinde ise 100'den fazla Van nüfüsuna kayıtlı işçi hayatını kaybetmişti. İSİG'in son raporuna göre; Ocak ayında 7'si çocuk 158 kişi iş cinayetlerinde yaşamını yitirdi. İş cinayetlerine karşı AKP hükümeti tarafından kalıcı önemler ve yerinde denetimler ise hala alınmış değil. Bir çok inşaat şirketi ve taşeron firmalar ise sosyal güvence, işçi sağlığı ve iş güvenliği için yeterli önlemler almayarak, işçileri sömürdükleri gibi ölümün eşiğine de getiriyor.

Son olarak, Van’ın Çaldıran ilçesine bağlı Yukarı Yanıktaş (Seregolay Joré) mahallesi nüfusuna kayıtlı Azad Çelik Deprem bölgesi olan Maraş'ta çalışmış olduğu bir inşaattan düşerek hayatını kaybetti.

Dün ise ,Van'ın Çaldıran ilçesi nüfusuna kayıtlı Doğan Moraner (30) Antepte çalışmış olduğu bir inşaattan yüksekten düşerek ağır yaralandı. Çevredeki diğer işçilerin ihbarı üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri Moraner'e yaptıkları ilk müdahalenin ardından kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti.

8 İŞÇİ HAYATINI KAYBETTİ

Bu yılın ilk 2 ayında sömürü düzeni ve iş cinayetleri sonucu 8 Vanlı işçi hayatını kaybetti:

*İstanbul Silivri'de çalışmış olduğu bir inşattan aşağıya düşen Van'nın Muradiye ilçesi nüfusuna kayıtlı Baran Tekin (25) hayatını kaybetti.

*Van'ın İpekyolu ilçesinde ikamet eden ve Antep'in Şahinbey ilçesinde çalışmış olduğu inşatta başına düşen briket nedeni ile 4 çocuk babası Nevzat Karaaslan (55) isimli işçide hayatını kaybetti.

*Van Gürpınar ilçesine nüfusuna kayıtlı Mert Bayat ( 20) bugün Manisa’da çalıştığı inşaatta vincin devrilmesi sonucu hayatını kaybetti.

*Van'nın Özalp ilçesi nüfusuna kayıtlı Abidin Bedir (25) iş cinayeti sonucu 6'ıncı kattan düşerek hayatını kaybetti.

*Van'ın İpekyolu ilçesine bağlı Erçek Mahallesi nüfusuna kayıtlı Reis Arslantosun (25) isimli işçi Antalya Muratpaşa'da çalıştığı inşaatın 6. katından düşerek hayatını kaybetti.

Van'da şüpheli kadın ölümü Van'da şüpheli kadın ölümü

*Van'nın Erciş ilçesi nüfusuna kayıtlı Sergen Karadağ (27), hayatını kaybetti.

*Van'ın Çaldıran ilçesi nüfusuna kayıtlı Doğan Moraner (30) Antepte çalışmış olduğu bir inşaattan yüksekten düşerek hayatını kaybetti.

*Van’ın Çaldıran ilçesine bağlı Yukarı Yanıktaş (Seregolay Joré) mahallesi nüfusuna kayıtlı Azad Çelik Maraş'ta çalışmış olduğu inşaattan düşerek hayatını kaybetti.

Haber: Sercan Akbaş