Wan’ın ( Van) Rêya ermûşê (İpekyolu) ilçesine bağlı Xaçort (Hacıbekir) Mahallesi’nde 20 Ocak günü 12 yaşındaki Veysel Taşar adlı çocuk, mahalleden geçen kanalda şüpheli şekilde yaşamını yitirmiş halde bulundu. Çocuk, Dursun Odabaşı Adli Tıp Kurumu da (ATK) yapılan otopsi işlemleri ardından mahalle mezarlığına defnedilirken, çocuğun şüpheli bir şekilde yaşamını yitirmesiyle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alanın bir kişinin olduğu öğrenildi. FAil durumundaki kişinin ise kimlik bilgilerine henüz ulaşılamadı. 

Van Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında edinilen bilgilere göre; polisin iki gündür mahalleyi ablukaya aldığı ve Veysel’in ölümü için kurulan taziyeye sadece birinci dereceden akrabaların alındığı kaydedildi. 

Son günlerde şüpheli ölümlerde artış:

ANTALYA'DA 8 CENAZEDEN BİRİ KAYIP MERVE

Antalya’da son 6 günde sahile vuran 8 cansız bedenden 1’inin 4 Ocak’ta kaybolan Merve Şevval Elmas’a ait olduğu belirlendi. Antalya Adli Tıp Kurumu’ndan gelen haberle adeta yıkılan baba Osman Elmas, “Acımla baş başayım. Rabbime şükürler olsun Mervem’in mezarını çok görmedi bize” dedi.

MUĞLA'DA KADIN CESEDİ BULUNDU

Muğla Köyceğiz ilçesi Ekincik Koyu sahilinde bir kadın cesedi bulundu. Karadan ulaşımı olmayan Ekincik Koyu Gökyar Burnu mevkiinde balık avlayan bir kişi, karaya vurmuş şekilde bir kadın cesediyle karşılaştı. Yapılan ihbarın ardından bölgeye Sahil Güvenlik ekipleri gönderildi. 

Van'da seçimi kaybeden AKP'li Berge mazbata almak için başvurmuş Van'da seçimi kaybeden AKP'li Berge mazbata almak için başvurmuş

Bazı uzuvlarının eksik olduğu belirlenen kadın cesedi, Köyceğiz İlçe Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

İKİ KIZ ÇOCUK İPTE ASILI BULUNMUŞTU

(18 Ocak), Mûş’un Gimgim (Varto) ilçesinde yaşayan iki kız çocuk, metruk bir evde ipte asılı halde bulunmuştu. DEM Parti Muş Milletvekili Sümeyye Boz, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile görüştüklerini ve konu ile ilgili soru önergesi verdiklerini belirtmişti.

Görüşmede çocukların ölmeden önce gelecek ve sınav kaygısı içerikli bir ses kaydı bıraktıkları ortaya çıkmıştı.(HABER MERKEZİ)