Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi'nden (DEM Parti) Wan Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanlığına seçilen Abdullah Zeydan'ın mazbatasının verilmemesi üzerine başlayan direniş dün sonuç verdi. Mazbatanın verilmesi sonrası kentte yüzbinlerin katılımıyla görkemli bir kutlama yapıldı. 

İki gündür yaşanan olaylar nedeniyle kentin birçok noktasında çöpler birikmeye başladı. Birçok yerde ise barikatlardan geriye kalan taş, direkler ve reklam panoları kaldı. Kent sakinleri, bugün sokaklar ve caddeleri temizlemeye başladı. 

‘KAYYIM İSTEMİYORUZ’

Van tutuklanan ve Türkçe bilmeyen Makbule Özer'e resmi tercüman atanmadan rapor verildi! Van tutuklanan ve Türkçe bilmeyen Makbule Özer'e resmi tercüman atanmadan rapor verildi!

Temizlik yapan esnaflardan Mesut Gül, "Bizler yıktık bizler temizleyeceğiz. İki gündür esnaf olarak irademizin gasp edilmesine tepki göstermek için kepenk kapattık. Bugün ise sokaklarımızı temizliyoruz. Bu direnişin sonucundan çok mutluyuz. Bundan sonrada irademizi gasp etmeye çalışanlara karşı bu şekilde muamele göstereceğiz. Kayyım zihniyetini kentimizde istemiyoruz" dedi. 

Esnaf Ahmet Şen, "Partimiz için temizlik yapıyoruz. Biz halkımıza ve partimize yardımcı olmaya çalışıyoruz. Belediye artık bizde ve bu kenti temiz kullanmaya daha çok özen göstereceğiz. İki gündür de halkımızın direnişinin yanında olmak için işyerlerimizi kapalı tuttuk. Şu an temizlik yapıyoruz. Halkımızın direnişi ve partimizin dik duruşundan çok gurur duyuyoruz” ifadelerini kullandı. 

‘İRADEMİZE SAHİP ÇIKACAĞIZ’

İradelerini her zaman sahip çıkacaklarını vurgulayan bir başka esnaf Simar Işık ise, “Belediye bizim olduğu için kendimiz yıktık kendimiz temizliyoruz. Şu an çok mutluyuz. Her şey özgür bir ülke ve vatan içindir” dedi.