İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alındıktan sonra yerine kayyım atanan ve 18 Kasım 2016 tarihinde tutuklanan Wan Büyükşehir Belediyesi eski Eşbaşkanı Bekir Kaya, kentteki seçim darbesine karşı ortaya konan direnişe dair mesaj gönderdi. Silivri Cezaevi'nd tutsak olan Kaya, Wan’da 14 belediyenin tamamının kazanılmasının tarihi bir başarı olduğunu vurguladı. 

Van tutuklanan ve Türkçe bilmeyen Makbule Özer'e resmi tercüman atanmadan rapor verildi! Van tutuklanan ve Türkçe bilmeyen Makbule Özer'e resmi tercüman atanmadan rapor verildi!

Kaya, "Hepinizi en içten duygularımla selamlıyor, direnişinizi ve bize yaşattığınız onurun önünde saygıyla eğiliyorum. 31 Mart gecesi öyle güzel görünüyordunuz ki hiçbir şey yaşadığımız o duyguyu anlatmaya yetmedi. Size hizmet etmenin onurunu yaşayan bir belediye eşbaşkanı olarak 31 Mart seçimlerinde ortaya koyduğunuz iradeyi milyon kere selamlıyorum. Bu vesile ile başta Wan Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanlarımız Neslihan Şedal ve Abdullah Zeydan olmak üzere tüm belediye eşbaşkanlarımızı tebrik ediyor, başarılar diliyorum” diye kaydetti. 

'ARTIK KİMSE BUNA YELTENEMEYECEKTİR'

Kürt halkının 31 Mart’ta büyük bir irade beyanını ortaya koyduğunu ifade eden Kaya, "31 Mart’ta hiçbir kentin ulaşamayacağı bir başarı yakalayarak dost düşman herkese Kürt halkının irade beyanının bir kez daha kanıtladınız. Bu başarınıza karşı bazılarının seçimlerden aylar önce 'Sinsi bir Pusu'yla iradenize el koymanın planlarını yaptıklarını iyi biliyorduk. Halkın arasına çıkacak yüzleri olmayanlar için en iyi plan buydu elbette. Ahlaki, insani ve vicdani tüm değerlerini yitirmiş bu kişilerin sinsi oyunları Wan halkının direnişi karşısında çökmüş, tarihin çöp sepetine gönderilmiştir.  Bilinmeli ki artık hiçbir güç sizin iradenizi gasp etmeye yeltenemeyecektir” diye belirtti. 

‘WAN HALKI SİYASETE YENİ BİR YÖN VERMİŞTİR’

Kaya'nın mesajının devamında şu ifadelere yer verildi: "İki gün boyunca sokaklarda tüm ihtişamınızla; iradenize sahip çıktığınız için hepinize sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Wan halkımız, hem kayyımcı zihniyete, hem akbabalar gibi beklenti içerisinde olanlara tarihi bir ders vermiştir. Wan halkı bu direnişiyle Türkiye siyasetine de yeni bir yön vermiş, tüm direnen halklar için umut olmuştur. Zaferiniz kutlu olsun. Bu zafer için emek veren, mücadele eden, alın teri döken, gece gündüz demeden bu umudu yaratanlara selam olsun. Bu zafer; gençlerin, kadınların, direnenlerin zaferidir. Şimdi artık eşbaşkanlarımızın siz onurlu halkımıza hizmet etme zamanıdır. Bizi umut dolu bir sabaha uyandırdığınız için hepinize minnet duyuyor, güzel günlerde buluşmanın heyecanını yaşıyorum. Bijî berxwedana Wanê.”