Hakların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Van Büyükşehir Belediyesi eşbaşkanı Abdullah Zeydan’a ait mazbatanın AKP’li adaya verilmesi üzerine kentte dün başlayan protesto eylemleri sahur saatine kadar devam etti. Binlerce insanın sabah saatlerine kadar sokaktan ayrılmazken, mahallelerin tüm yollarına barikatlar kurularak kapatıldı. Polisin TOMA ve biber gazı müdahalesi üzerine tepkiler çığ gibi büyüdü. Kent merkezindeki Cumhuriyet, Ordu, Maraş, Milli Egemenli, Akköprü, İkinisan, Kışla, Orhan Doğan gibi en işlek caddelerde yükselen protestolarda bir TOMA ateşe verildi. Yollardaki reklam tabelaları, çöp kutuları, çiçek saksıları yol ortasına alınarak barikatlar kuruldu. Sahur sonrası halk evlerine çekilirken, polis mahallelere girerek rast gele gaz sıktı. 

ESNAFLAR KEPENK AÇMADI

Esnafların kepenk açmadığı kentte bugün saat 11.00’de 7 ayrı noktasından kent merkezine yürüyüş düzenlenerek, AKP darbesi protesto edilecek. Kent merkezinde DEM Parti Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan ile DBP Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır’ın yanı sıra sivil toplu örgütleri temsilcileri düzenlenecek yürüyüşe katılarak, Feqiyê Teyran Parkı’nda basın açıklaması yapacak. 

Makbule Özer’in oğlu: Konu Kürt olunca hukuk ortadan kalkıyor Makbule Özer’in oğlu: Konu Kürt olunca hukuk ortadan kalkıyor

HALK YENİDEN SOKAKTA 

Polis sabah saatlerinde yüzlerce eve baskın yaparak, çok sayıda kişiyi gözaltına aldı. Xaçort Mahallesi Sürmeli sokakta bulunan neredeyse tüm evlere baskın yapıldı. Baskısına karşı halk yeniden sokaklara çıkarak protestolarını sürdürüyor.

TAKVİYE POLİS EKİPLERİ GETİRİLDİ

Halkın tepkisinin yükselmesi üzerine çevre kentlerin tümünden Van’a binlerce polis sevk edildi. Sevk edilen polisler halen kayyım yönetiminde bulunan Van Büyükşehir Belediyesi’nin otobüsleri ile kent merkezine taşındı. Sabah saatlerinde kentin tüm işlek caddelerinde park eden belediye otobüsleri içerisinde polislerin olması dikkati çekti. Kentin tüm ara sokaklarına TOMA’lar yerleştirildi, ana arterlerde de çevik kuvvet polisleri bekletiliyor. Dün gece yaşanan protestolar sonrası sadece Cumhuriyet ve Maraş caddeleri dışında tüm caddeler araçların geçemeyeceği şekilde kapalı durumda.