İstanbul’da Hakan Yıldırım, ağrıyan dişini tedavi etmek için gittiği bir klinikte kendisini diş hekimi olarak tanıtan temizlik görevlisi Cemal Şenaslan tarafından tedavi edildi. Kendisini doktor olarak tanıtan Şenaslan, Yıldırım’ın dört dişini çekti. Gerçeği ‘kaşesiz reçete’ sayesinde öğrenen mağdur, Şenaslan’ı dava ederek yüzündeki şişliğin bir aydır inmediğini ve kalıcı morluk oluştuğunu söyledi. Şenaslan ise diş teknisyeni olduğunu belirtip suçlamaları reddetti.

Polis bir kadına yönelik şiddetini görüntüleyen gazeteci gözaltına alındı Polis bir kadına yönelik şiddetini görüntüleyen gazeteci gözaltına alındı

Hakan Yıldırım dişi ağrıdığı için Kağıthane’de özel bir kliniği aradı. Telefona yanıt veren Cemal Şenaslan kendisini diş doktoru olarak tanıtıp Yıldırım’a gelmesi için akşam saatine randevu verdi.

Kliniğe giden hastayı karşılayan Şenaslan, bir üniversitede öğretim görevlisi olduğunu da söyleyip güven kazandı. Yalnız olduğu muayenehanede Yıldırım’ın dişlerini inceledi, 4’ünün çekilmesine karar verdi.

BİN LİRA ÜCRET ALDI

Hakan Yıldırım apseli dişlerin çekilmesinin doğru olmadığını anlatmaya çalıştı; ancak Şenaslan, ‘İşimi bana mı öğretiyorsun’ diyerek tepki gösterdi. Cemal Şenaslan, lokal anesteziyle ön üstteki dört dişini çektiği adama daha sonra diş protezi yapacağını söyledi. Bin lira muayene ücreti alıp fiş veya fatura da vermedi. Dişleri çekildikten sonra yüzü balon gibi şişen ve acı çeken Hakan Yıldırım, Şenaslan’ın yazdığı reçeteyle eczaneye gitti.

Eczacı reçetenin kaşesiz olduğunu, bu nedenle SGK’nın ilaç ücretini karşılamayacağını aktardı. Reçeteye kaşe bastırmaya giden hastaya klinik sahibi Dr. İbrahim Levent Ç., “Tedavini kim yaptıysa o yapsın kaşeyi. Cemal benim temizlikçim, akşamları gelip temizlik yapar” dedi. Duydukları karşısında şoke olan adam, mahkemeye başvurdu.

2 YIL 6 AY HAPİS CEZASI

Dava sürerken İbrahim Levent Ç. hayatını kaybetti. Diş teknisyeni olduğunu belirten Şenaslan, tedaviyi kendisinin uygulamadığını öne sürdü, suçlamayı reddetti. Ancak mağdurun sunduğu delillerle sanık kusurlu bulundu. Şenaslan, ‘diplomasız hasta tedavi etme’ suçundan 2 yıl 6 ay hapse çarptırıldı.

Yıldırım, Cemal Şenaslan’dan 100 bin lira da manevi tazminat talep etti.