Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş cinayetine ilişkin soruşturmaya bakan savcı Ayhan Ay ile Ankara Başsavcısı Ahmet Akça’yı, MHP’ye yakn Orkun Haber adlı sosyal medya hesabı üzerinden hedef gösteren Ülkü Ocakları Genel Başkan Yardımcısı Mert Kerim Ejder ve kardeşi Servet Ejder tutuklandı.

T24’ün haberine göre, Orhun Haber isimli internet sitesinin Servet Ejder adına, fatura bilgilerinin ise Mert Kerim Ejder adına olduğu tespit edildi. Savcılığın, şüphelilerin mahkemeye sevkine ilişkin yazısında, “suçun topluca işlenmiş olabileceği ve şüpheli sayısının çok olduğu” belirtildi. Mert Kerim Ejder’in, Sinan Ateş soruşturmasında tutuklanan Avukat Serdar Öktem gibi cep telefonunun şifresini vermemesi de dikkat çekti.

X’deki Orhun Haber isimli hesaptan 19 Kasım tarihinde yapılan paylaşımda, Ateş dosyasının savcısı Ayhan Ay ile Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Akça doğrudan hedef alınarak “FETÖ’cü” olmakla suçlandı.

Paylaşımda, “kripto FETÖ’cülerin yargıdaki Hak-Yol cemaati içerisine sızdığı” belirtilerek, Sinan Ateş dosyasının savcısı Ayhan Ay’ın da “Hak-Yol cemaatine sızan isimlerden olduğu” öne sürülmüş, Başsavcı Akça’nın da “FETÖ’cü olduğu ve örgütsel talimatla hareket ettiği” iddia edilmişti.

GÖZALTINA ALINDILAR

Ferdi Tayfur dinleyerek parkta yürüyüş yaptı Ferdi Tayfur dinleyerek parkta yürüyüş yaptı

Bunun üzerine Ülkü Ocakları Genel Başkan Yardımcısı Mert Kerim Ejder ile kardeşi Servet Ejder gözaltına alındı.

Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğ’ine sevk edilen Mert Kerim Ejder, hakimlikteki sorgusunda web sitesi ile X’teki hesabın ilişkilendirilemeyeceğini öne sürerek, söz konusu hesabın kendisine ait olmadığını iddia etti. Bu hesabın herkes tarafından açılmış olabileceğini, dosyada buna ilişkin bir tespit olmadığını öne süren Ejder, “Benim sosyal medyada bulunan hesabım Orhunajans ismindedir. Twitter’da paylaşılanların benim şirketimle ilgisi yoktur. Orhunhaber isimli hesaptan bu soruşturma sayesinde haberim oldu. Dijital materyallerde yer alan konuşmalar ticari amaçlıdır. Sosyal medya alan adı ve orhunhaber alan adı farklı mecralardır. Benim Twitter’daki bu hesaptan haberim yoktur” dedi. Servet Ejder de suçlamaları kabul etmedi.

Ankara 10. Sulh Ceza Hakimliği, şüphelilerin “iftira” ve “yargı görevini yapanı etkileme” suçlarından tutuklanmasına karar verdi.